Gordon Ramsay

Ovesná kaše s malinami a medem připravená přes noc

Moje hodnocení
8x

Nachystejte si snídani, než půjdete spát. Je to šikovný způsob, jak se nenechat unést ranním hladem. Prostě otevřete lednici a pustíte se do lahodné kaše z vloček, která už na vás čeká. Obzvlášť dobrá je v kombinaci s hrstí nasekaných pistáciových oříšků, ale jestli jste na sebe přísní, tak si je nemilosrdně odepřete.

2 porce
10 minut
299 kcal

Suroviny

  • ovesné vločky 100 g
  • kořenicí směs mixed spice 1 lžička
  • mléko (polotučné mléko) 200 ml
  • maliny 75 g + několik navíc k podávání
  • med 25 g
  • pistácie (pistácie, nahrubo nasekané) 20 g

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky dejte do mísy a poprašte je kořenicí směsí. Zalijte mlékem a dobře promíchejte.
  2. V jiné misce rozmačkejte maliny s medem nahrubo, dobře to jde zadní stranou vidličky.
  3. Rozmačkané maliny vmíchejte k ovesným vločkám, pak směs rozdělte do dvou vzduchotěsných nádob nebo misek a zakryjte je. Uložte přes noc do chladničky.
  4. Před podáváním vyjměte misky z chladničky, ozdobte několika malinami a případně posypte nasekanými pistáciemi.

PRIMA TIP: Kořenicí směs mixed spice obsahuje ve stejném poměru mleté koření: skořici, muškátový oříšek, nové koření, případně zázvor, koriandr a hřebíček. Lze použít také perníkové koření.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Gordon Ramsay

Slovart Gordon Ramsay

Šéfkuchař se stane šéfkuchařem nejen pro to, že umí skvěle vařit, ale také vést tým, být trochu vizionář a zároveň umělec a účetní, který si spočítá, jestli se nápad zaplatí. Gordon Ramsay to svým uměním dotáhl mezi globální celebrity, o čemž svědčí jeho televizní show, restaurace v USA i Británii, oceněné 3 michelinskými hvězdami a také několik kuchařských knih. Ta poslední reaguje na trend domácího vaření a ukazuje, že i ve všední den zvládnete uvařit pro celou rodinu nebo jen pro sebe výborné, zdravé a jednoduché jídlo, na které nakoupíte cestou z práce. Kouzlo této knihy netkví jen ve 100 receptech, ale i ve spoustě praktických tipů a triků. Po pečlivém přečtení a vyzkoušení zjistíte, že dokážete vařit jako šéfkuchař.

Vydává Slovart.


Přečtěte si také

Recepty