Ovesná kaše s pečenými hruškami a křupavými mandlemi

Moje hodnocení
2x

Ovesná kaše je skvělý začátek dne. Dodá tělu dostatek energie, příjemně zasytí a dá se připravit na spoustu způsobů, takže nezačne nikdy nudit. Pokud máte rádi sladké snídaně, vyzkoušejte variantu s pečenými hruškami a křupavou drobenkou z mandlí a vloček.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hrušku upečte, ideálně den předem. Rozpulte ji, položte do pekáčku, podlijte půl deci vody a posypejte dvěma lžícemi kokosového cukru. Přikryjte víkem a dejte péct zhruba na 40 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
  2. Do hrnce nasypte jemné vločky a kokos. Opražte nasucho, až kokos začne pěkně vonět. Z opražené směsi dejte bokem 4 lžíce na finální posypání kaše.
  3. Zbytek zalijte mlékem a ochuťte zbylým kokosovým cukrem. Promíchejte, vařte asi 2 minuty při mírné teplotě a plotnu pak úplně vypněte. Na suché pánvičce opražte nasekané mandle.
  4. Hotovou kaši dejte do misky, nahoru hrušku, ze které jste lžící lehce vydlábli jadřinec. Posypejte křupavými vločkami a opraženými mandlemi. Zalijte sladkou šťávou, která se vypekla z hrušek.

PRIMA TIP: Na závěr můžete kaši ještě zakápnout trochou javorového sirupu a posypat nastrouhanou čokoládou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Emco


Přečtěte si také

Recepty