Suroviny
- ovesné vločky (jemné,Emco) 100 g
- mléko (nebo voda) 250 g
- strouhaný kokos 4 lžíce
- hruška (velká ) 1 ks
- cukr (kokosový ) 5 lžic
- loupané mandle 1 vrchovatá lžíce
Postup přípravy
- Hrušku upečte, ideálně den předem. Rozpulte ji, položte do pekáčku, podlijte půl deci vody a posypejte dvěma lžícemi kokosového cukru. Přikryjte víkem a dejte péct zhruba na 40 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
- Do hrnce nasypte jemné vločky a kokos. Opražte nasucho, až kokos začne pěkně vonět. Z opražené směsi dejte bokem 4 lžíce na finální posypání kaše.
- Zbytek zalijte mlékem a ochuťte zbylým kokosovým cukrem. Promíchejte, vařte asi 2 minuty při mírné teplotě a plotnu pak úplně vypněte. Na suché pánvičce opražte nasekané mandle.
- Hotovou kaši dejte do misky, nahoru hrušku, ze které jste lžící lehce vydlábli jadřinec. Posypejte křupavými vločkami a opraženými mandlemi. Zalijte sladkou šťávou, která se vypekla z hrušek.
PRIMA TIP: Na závěr můžete kaši ještě zakápnout trochou javorového sirupu a posypat nastrouhanou čokoládou.