Bramborový salát:
- brambory (malé salátové) 1 kg
- nakládané okurky (nakrájené na plátky) 10 ks
- červená cibule (nakrájená na plátky) 1 ks
- hladkolistá petržel 1 hrst
- jablečný ocet 50 ml
- olivový olej 30 ml
- hovězí vývar (silný) 200 ml
- dijonská hořčice 2 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
- cukr krupice (dle potřeby)
Candát:
Postup přípravy:
Nejprve připravte salát. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na kousky. Přidejte okurky, cibuli a nasekanou petrželku.
V misce vyšlehejte ocet s olivovým olejem, vývarem a hořčicí. Zálivku přelijte přes teplé brambory a nechte stát, aby ji dobře vstřebaly. Osolte, opepřete a případně doslaďte.
Filety candáta očistěte, omyjte, osušte papírovou utěrkou a ze všech stran osolte a opepřete. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a candáta opečte dozlatova z obou stran. Přidejte plátky česneku, nudličky mrkve a krátce je orestujte. Podlijte vínem a poduste asi 5 minut.
Porce candáta podávejte s teplým vídeňským bramborovým salátem.
Nebo si můžete uvařit tradiční bramborový salát, stačí si pustit náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Bramborový salát
Nebo mrkněte na další rybí recepty:
Tradiční české vánoční menu
Na štědrovečerním stole patří mezi nezbytné lahůdky smažený kapr s bramborovým salátem, nesmí chybět ani polévka, tradičně rybí polévka z kapra či hrachová polévka. Na svátečním stole se také objevuje vinná klobása či houbový kuba, sladkou tečkou je máslová vánočka a nesmí chybět ani oblíbený nápoj – vaječný likér nebo punč. Další inspiraci najdete v našem speciálu: Nejlepší recepty na tradiční české vánoční menu – všechny pěkně pohromadě.