Moje vzpomínky na neděli

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Moje hodnocení
5x

Horký, kořeněný alkohol s čajem připravovali Indové na zahřátí. Britům tolik zachutnal, že recept na punč přivezli v 17. století do Anglie spolu s dalším kořením a postupně ho doplnili dalšími ingrediencemi. Tento punč voní po kardamomu a skořici a sladí ho brusinky naložené v rumu.

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ráno nebo večer předem zalijte brusinky a koření rumem a nechte 10 hodin macerovat.
  2. Čaj zalijte ve větším hrnci 1 l vroucí vody. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Brusinky s kořením přeceďte, ale rum uchovejte. Zázvor, brusinky a koření přidejte do čaje a nechte 10 minut louhovat.
  3. Vyjměte čajové sáčky. Do čaje přilijte víno a rum, dochuťte případně cukrem a zahřívejte téměř k varu.
  4. Pomeranč omyjte a nakrájejte na plátky. Horký punč podávejte s plátkem pomeranče a brusinkami.

Vyzkoušejte i další horké nápoje

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Moje vzpomínky na neděli

Barbora Gorecká Moje vzpomínky na neděli

Moje vzpomínky na neděli jsou už třetí kuchařkou oblíbené foodblogerky Báry Gorecké alias Máma peče doma. Nová kniha je provoněná domovem, napsaná s láskou a je plná vzpomínek na dětství, babičky i maminku a jejich báječnou kuchyni.

Na 352 stranách najdete 150 klasických českých a slovenských receptů rozdělených do 7 kapitol (chuťovky a pečivo, pomazánky, saláty, polévky a zavářky do nich, hlavní jídla a přílohy, sladké a Vánoce).

Vůně čerstvého chleba, chuť poctivé bramboračky, báječná svíčková, nadýchaná bábovka… To vše, a ještě mnohem víc najdete na stránkách nové knížky, která oslní nejen výběrem receptů, ale i překrásnými fotografiemi a ilustracemi.

Knihu lze koupit na mamapecedoma.com.


Přečtěte si také

Recepty