Suroviny
- sušené brusinky 1 hrst
- celá skořice 2 svitky
- badyán 1 hvězdička
- hřebíček 6 ks
- kardamom 3 tobolky
- rum 100 ml
- černý čaj 2 sáčky
- zázvor 2cm kousek
- červené víno 750 ml
- pomeranč 1 ks
- cukr (podle chuti)
Postup přípravy
- Ráno nebo večer předem zalijte brusinky a koření rumem a nechte 10 hodin macerovat.
- Čaj zalijte ve větším hrnci 1 l vroucí vody. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Brusinky s kořením přeceďte, ale rum uchovejte. Zázvor, brusinky a koření přidejte do čaje a nechte 10 minut louhovat.
- Vyjměte čajové sáčky. Do čaje přilijte víno a rum, dochuťte případně cukrem a zahřívejte téměř k varu.
- Pomeranč omyjte a nakrájejte na plátky. Horký punč podávejte s plátkem pomeranče a brusinkami.
Vyzkoušejte i další horké nápoje