Aljašská treska s křupavou bylinkovou krustou a šťouchanými bramborami

Moje hodnocení
3x

Pokud chcete mít ve svém jídelníčku více ryb, vsaďte na rybí filé z tresky. Má nezaslouženě špatnou pověst, přitom jde o kvalitní surovinu, kterou lze připravovat na mnoho různých způsobů. Můžete ji obalovat, smažit, připravovat v páře nebo v troubě, případně z ní připravit curry nebo polévku. Maso tresky má jemnou chuť a pevnou konzistenci, sama aljašská treska patří mezi nejhojnější a nejvíce udržitelné ryby na světě, jelikož se snadno množí.

2 porce
45 minut

Treska

Šťouchané brambory

Grilovaná zelenina

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě do měkka. Troubu předehřejte na 180 °C. Povolené filé z tresky přendejte do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Rybu osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pečte 10 minut.
  2. Mezitím připravte krustu. Nasekejte bylinky (koriandr i se stonky – dodají chuť) a chilli papričky. Přendejte do mísy, smíchejte spolu se strouhankou, osolte a opepřete. Zakápněte šťávou z citronu. Přilijte olivový olej a promíchejte, konzistence by měla být lepivá.
  3. Po 10 minutách pečení tresku vyndejte a rozdělte na filé bylinkovou krustu. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Pečte dozlatova, asi 10 minut.
  4. Pro šťouchané brambory orestujte na pánvičce na oleji na kostičky nakrájenou slaninu. Vmíchejte nasekanou cibuli, dále restujte. Poté přidejte máslo, nechte ho rozpustit. Odstavte, osolte, opepřete, vmíchejte uvařené brambory a rozšťouchejte. Na závěr přidejte nasekanou jarní cibulku a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
  5. Rozehřejte kontaktní gril. Zeleninu opláchněte, rajčátka nechte celá, cuketu a papriky nakrájejte, cibulky přepulte. Vše osolte a opepřete. Přendejte na gril, zakápněte olivovým olejem a grilujte. Stačí 10 minut.
  6. Na talíře rozdělte šťouchané brambory, přidejte tresku s bylinkovou krustou, grilovanou zeleninu, ozdobte bylinkami dle chuti a zakápněte výpekem z ryby. Podávejte.

Vyzkoušejte tresku v měšci podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Treska v měšci

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mylord Premium


Přečtěte si také

Recepty