Losos s medovohořčičnou zálivkou a salátem z jablek, řapíkatého celeru s microgreens podle Pepy Nemravy

Moje hodnocení
1x

Losos patří mezi nejoblíbenější ryby především kvůli absenci kostí a jemné chuti. Dá se připravit na spoustu různých způsobů a v kuchyni je velmi univerzální ingrediencí. Vyzkoušejte svěží recept, který spojuje dobře dochucenou rybu s lehkým sladkokyselým salátem.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte a společně s řapíkatým celerem nakrájejte na malé kousky, které dejte do misky. Přidejte microgreens, zakysanou smetanu, med, citronovou šťávu, osolte, opepřete a zamíchejte.
  2. V menší misce vymíchejte z medu, octa, lžíce olivového oleje, hořčice, soli a pepře zálivku a tou potřete lososa.
  3. Filety z lososa osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Dejte je na rozpálenou pánev kůží dolů a 10 vteřin přidržte, aby se nekroutily. Grilujte z obou stran 80 sekund z každé, pak pár vteřin zatáhněte i z boků. Lososa nechte dotáhnout v troubě předehřáté na 100 °C 8 minut. Na talíři ještě lososa posypte čerstvými microgreens.

Pepa Nemrava vaří z pokladů našeho venkova

Od vidlí až po vidličku. Taková je skutečná chuť české a moravské kuchyně, kterou v novém pořadu provede populární kuchař Pepa Nemrava. V každém díle navštíví se štábem jinou farmu, kde diváci poznají dřinu i radost, zajímavé příběhy, ale hlavně skvělé suroviny. Ty Pepa promění v klasické české pokrmy, na které se vám budou sbíhat sliny. Můžete se těšit na nově pojaté tradiční lidové recepty i nečekané spojení chutí na nedělní sváteční oběd. Pořad Od farmáře na talíř s Pepou Nemravou má premiéru už 7. září, vysílá stanice TV Paprika každou sobotu a neděli od 17 hodin.

Vyzkoušejte také recept na lososa s koprovým pestem a opečenými bramborovými lupínky podle návodného videoreceptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pepa Nemrava


Přečtěte si také

Recepty