Grilovaný steak z tuňáka s karamelizovanou cibulí na sladkokyselo a pistáciovým pestem podle restaurace Rossopomodoro

Moje hodnocení
2x

Delikátní maso tuňáka si zaslouží precizní přípravu. V italské restauraci Rossopomodoro na pražských Vinohradech ho umí připravit skvěle a o svůj postup se s námi podělili v tomto receptu. Důležité je nechat rybu uvnitř částečně nepropečenou, jakmile to přeženete, maso bude tuhé. Šťavnatý steak poté doplňte výtečnou sladkokyselou cibulí a pestem s bazalkou a pistáciemi.

2 porce
30 minut
italská

Tuňák

Sladkokyselá cibule

Pistáciové pesto

K servírování

  • starý chleba (nasucho opečené chipsy)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na plátky a restujte na olivovém oleji. Přidejte cukr a balzamikový ocet, vařte doměkka a do zkaramelizování.
  2. Na pesto dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Dochuťte solí a citronovou kůrou.
  3. Tuňákové steaky osolte, opepřete a grilujte nebo restujte na silné pánvi cca 1,5 minuty z každé strany (středně propečený).
  4. Podávejte tuňáka s karamelizovanou cibulí, pestem a nasucho opečenými chlebovými chipsy.

Buon Appetito!

Restaurace Rossopomodoro je místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně. Ke zdejším ikonickým pokrmům patří pizza Margherita a v menu nechybí ani další tradiční italské pokrmy, jako jsou domácí těstoviny, gnocchi či čerstvé saláty. První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii. Dnes si díky Rossopomodoro mohou nefalšovanou neapolskou pizzu či spaghetti dopřát lidé v mnoha zemích, včetně České republiky.

Vyzkoušejte také grilovaného tuňáka se salátem Niçoise podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Grilovaný tuňák v pepřové krustě se salátem Niçoise podle Pohlreicha

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty