Tuňák
- steaky z tuňáka 2 ks (cca 150–180 g/ks)
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Sladkokyselá cibule
- žlutá cibule (velká) 1 ks
- balzamikový ocet 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- olivový olej
Pistáciové pesto
- pistácie (loupané, nesolené) 40 g
- bazalka 5 lístků
- strouhaný parmazán 1 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- citronová kůra
- sůl
K servírování
- starý chleba (nasucho opečené chipsy)

Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte na plátky a restujte na olivovém oleji. Přidejte cukr a balzamikový ocet, vařte doměkka a do zkaramelizování.
- Na pesto dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Dochuťte solí a citronovou kůrou.
- Tuňákové steaky osolte, opepřete a grilujte nebo restujte na silné pánvi cca 1,5 minuty z každé strany (středně propečený).
- Podávejte tuňáka s karamelizovanou cibulí, pestem a nasucho opečenými chlebovými chipsy.
Buon Appetito!
Restaurace Rossopomodoro je místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně. Ke zdejším ikonickým pokrmům patří pizza Margherita a v menu nechybí ani další tradiční italské pokrmy, jako jsou domácí těstoviny, gnocchi či čerstvé saláty. První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii. Dnes si díky Rossopomodoro mohou nefalšovanou neapolskou pizzu či spaghetti dopřát lidé v mnoha zemích, včetně České republiky.
Vyzkoušejte také grilovaného tuňáka se salátem Niçoise podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Grilovaný tuňák v pepřové krustě se salátem Niçoise podle Pohlreicha