Treska
- treska (aljašská, např. Mylord Premium) 2 filé
- olivový olej 1/2 lžíce
- med 1 lžička
- hladkolistá petržel 1 hrstka
- koriandr 1 hrstka
- citrony (na zakápnutí) 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Kořenicí rub
- mletá uzená paprika 1 a 1/2 lžíce
- sušená cibule (drcená) 2 lžičky
- sušený česnek 1 lžička
- sušený tymián 1/2 lžičky
- sušené oregano 1/2 lžičky
- kajenský pepř 1 špetka
Kuskus
- kuskus 50 g
- kuřecí vývar 75 ml
- barevná paprika 1 ks
- cherry rajčata 10 ks
- jarní cibulka 2 ks
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Nejprve nechte filé z tresky povolit. Poté rybu osušte papírovými utěrkami a připravte rub z koření. Do misky dejte všechny suché ingredience a promíchejte je.
- Troubu rozehřejte na 180 °C a pekáček vyložte pečicím papírem. Tresku pokapejte z obou stran olivovým olejem a na rybě ho rozetřete. Poté rybu ze všech stran obalte v rubu, přendejte do pekáčku a navrch zakápněte kapkou medu. Pečte asi 12 minut.
- Mezitím připravte kuskus. Vsypte ho do rendlíku a zalijte ho horkým vývarem. Nechte asi 10 minut bobtnat. Nakrájejte papriku na kostičky, rozpulte rajčátka a nasekejte jarní cibulku (zelenou část si nechte na ozdobu).
- Na pánvi na olivovém oleji orestujte zeleninu, poté ji promíchejte s kuskusem a dochuťte solí a pepřem. Přendejte na talíř, ozdobte zelenou částí jarní cibulky a přidejte upečenou pikantní tresku. Ještě zakápněte olivovým olejem a ozdobte nasekanou petrželkou a koriandrem. Na závěr dochuťte šťávou z citronu.
Vyzkoušejte také tresku pečenou v měšci podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Treska pečená v měšci se zeleninou podle Karolíny Kamberské