Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Moje hodnocení
0x

Lehký, zdravý a přitom plný výrazných chutí – takový je tento recept na pikantní pečenou tresku, která se díky voňavé směsi koření promění v neodolatelný zážitek. Doplněná barevným zeleninovým kuskusem vytvoří syté a přitom rychlé jídlo, ideální pro dny, kdy chcete uvařit něco zajímavého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni.

2 porce
45 minut

Treska

Kořenicí rub

Kuskus

Postup přípravy

  1. Nejprve nechte filé z tresky povolit. Poté rybu osušte papírovými utěrkami a připravte rub z koření. Do misky dejte všechny suché ingredience a promíchejte je.
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C a pekáček vyložte pečicím papírem. Tresku pokapejte z obou stran olivovým olejem a na rybě ho rozetřete. Poté rybu ze všech stran obalte v rubu, přendejte do pekáčku a navrch zakápněte kapkou medu. Pečte asi 12 minut.
  3. Mezitím připravte kuskus. Vsypte ho do rendlíku a zalijte ho horkým vývarem. Nechte asi 10 minut bobtnat. Nakrájejte papriku na kostičky, rozpulte rajčátka a nasekejte jarní cibulku (zelenou část si nechte na ozdobu).
  4. Na pánvi na olivovém oleji orestujte zeleninu, poté ji promíchejte s kuskusem a dochuťte solí a pepřem. Přendejte na talíř, ozdobte zelenou částí jarní cibulky a přidejte upečenou pikantní tresku. Ještě zakápněte olivovým olejem a ozdobte nasekanou petrželkou a koriandrem. Na závěr dochuťte šťávou z citronu.

Vyzkoušejte také tresku pečenou v měšci podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Treska pečená v měšci se zeleninou podle Karolíny Kamberské


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů