Suroviny
- filet z kapra (bez kůže a kostí) 150 g
- citronová šťáva
- bílý jogurt 30 g
- kefír (krém) 10 g
- citronová kůra
- horčičná semínka (nakládaná) 3 g
- mražený hrášek 10 g
- nakládané cibulky 10 g
- koprový olej 5 g
- chlebové topinky 1 ks
- hráškové výhonky 3 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Filet kapra bez kůže nakrájejte na drobné kostičky a zakapejte citronovou šťávou. Nechte 15 minut odležet.
- Marinovaného kapra smíchejte s bílým jogurtem a kefírovým krémem. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru, blanšírovaný hrášek a nakládanou cibulku.
- Směs dochuťte solí, pepřem a podle potřeby zakápněte citronovou šťávou pro vyvážení chutí.
- Hotový pokrm ozdobte nakládanými hořčičnými semínky, koprovým olejem, hráškovými výhonky a křupavou chlebovou topinkou.
Marinovaný kapr s citronovým jogurtem, nakládaným hořčičným semínkem a hráškem podle Davida Rejhona Zdroj: The Artisan
Vánoční kouzlení v restauraci The Artisan
Luxusní gurmánské menu a sváteční atmosféra, která promění adventní čas v nezapomenutelný zážitek.
„Během prosince hostům nabídneme jedinečné spojení tradičních svátečních pokrmů s moderními chutěmi. Inspirovali jsme se oblíbenými vánočními recepty a obohatili je o originální prvky. Věříme, že si hosté odnesou nezapomenutelný kulinářský zážitek, který spojí vánoční tradice s českými moderními chutěmi,“ přibližuje myšlenku letošních Vánoc David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.
Vyzkoušejte také křupavé kapří hranolky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE. Křupavé kapří hranolky se dvěma dipy k namáčení
Inspirujte se i dalšími originálními recepty z kapra