Marinovaný kapr s citronovým jogurtem, nakládaným hořčičným semínkem a hráškem podle Davida Rejhona z restaurace The Artisan

Moje hodnocení
1x

Kapr je česká tradiční ryba, kterou ovšem většina Čechů jí pouze na Vánoce. A je to škoda, i když má tato ryba ne úplně skvělou pověst, dá se připravit na mnoho různých způsobů a překvapí i náročné gurmány. V pražské restauraci The Artisan v hotelu Marriott ji šéfkuchař David Rejhon nabízí ve formě ceviche, tedy syrovou a následně naloženou v citrusové marinádě, která rybu jakoby napůl uvaří. Výsledek je fenomenální a vy si tuto lahůdku můžete vyzkoušet doma podle našeho receptu. Co třeba jako štědrovečerní předkrm?

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Filet kapra bez kůže nakrájejte na drobné kostičky a zakapejte citronovou šťávou. Nechte 15 minut odležet.
  2. Marinovaného kapra smíchejte s bílým jogurtem a kefírovým krémem. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru, blanšírovaný hrášek a nakládanou cibulku.
  3. Směs dochuťte solí, pepřem a podle potřeby zakápněte citronovou šťávou pro vyvážení chutí.
  4. Hotový pokrm ozdobte nakládanými hořčičnými semínky, koprovým olejem, hráškovými výhonky a křupavou chlebovou topinkou.

Vánoční kouzlení v restauraci The Artisan

Luxusní gurmánské menu a sváteční atmosféra, která promění adventní čas v nezapomenutelný zážitek.

„Během prosince hostům nabídneme jedinečné spojení tradičních svátečních pokrmů s moderními chutěmi. Inspirovali jsme se oblíbenými vánočními recepty a obohatili je o originální prvky. Věříme, že si hosté odnesou nezapomenutelný kulinářský zážitek, který spojí vánoční tradice s českými moderními chutěmi,“ přibližuje myšlenku letošních Vánoc David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Vyzkoušejte také křupavé kapří hranolky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE. Křupavé kapří hranolky se dvěma dipy k namáčení

Inspirujte se i dalšími originálními recepty z kapra

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Rejhon

The Artisan

www.theartisan.cz


Přečtěte si také

Recepty