Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rybí polévka

4 porce
do 1,5 hodiny
Rybí polévka
Rybí polévka Autor: Hermína / Prima
Tradiční rybí polévka by na štedrovečerním stole neměla chybět. Základem je kvalitní rybí vývar. Pak už potřebujete jen kořenovou zeleninu a jikry s mlíčím a za chvíli vykouzlíte fantastickou polévku. Tentokrát v provedení podle šéfa!
Reklama

Všechny recepty z 13. dílu s tématem VÁNOCE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Do kastrolu vložte rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (pozor – hlav musíte vyndat žábry, jinak bude polévka hořká „jako prase“!). Přidejte pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele, zalijte studenou vodou, osolte a jakmile polévka chytne var, seberte pěnu z vrchu a 20 minut pomalu vařte na mírném ohni.
  2. Po uplynulé době vývar přeceďte a založte vlastní vánoční polévku.
  3. Na kousku másla orestujte šalotku nasekanou najemno. Čerstvou mrkev a kousek kořene petržele nastrouhejte a přihoďte do hrnce. Orestujte a zasypte tak dvěma lžícemi hladké mouky, udělejte obyčejnou jíšku. Zalijte čirým rybím vývarem, promíchejte a ochuťte špetkou muškátového oříšku. Do polévky přidejte jikry nebo mlíčí, podle toho, co jste pořídili. Nechte pět minutek povařit. Mezitím oberte z hlavy uvařené maso, hoďte ho do hrnce, vypněte a máte hotovo.
  4. Z rohlíku nakrájejte kostičky, dejte do pekáče a nechte v troubě pomalu péct na 140 °C dozlatova, čas od času promíchejte.
  5. Před servírováním krutonky přehoďte do pánve a na kousku másla ještě rychle orestujte.
Reklama

Rybí polévka Foto:

Rybí polévka Foto:

Rybí polévka                                                                                     Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama