reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Rybí polévka
Autor: Hermína / Prima Rybí polévka

Rybí polévka

Hodnoceno: 21x
Tradiční rybí polévka by na štedrovečerním stole neměla chybět. Základem je kvalitní rybí vývar. Pak už potřebujete jen kořenovou zeleninu a jikry s mlíčím a za chvíli vykouzlíte fantastickou polévku. Tentokrát v provedení podle šéfa!
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Do kastrolu vložte rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (pozor – hlav musíte vyndat žábry, jinak bude polévka hořká „jako prase“!). Přidejte pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele, zalijte studenou vodou, osolte a jakmile polévka chytne var, seberte pěnu z vrchu a 20 minut pomalu vařte na mírném ohni.
  2. Po uplynulé době vývar přeceďte a založte vlastní vánoční polévku.
  3. Na kousku másla orestujte šalotku nasekanou najemno. Čerstvou mrkev a kousek kořene petržele nastrouhejte a přihoďte do hrnce. Orestujte a zasypte tak dvěma lžícemi hladké mouky, udělejte obyčejnou jíšku. Zalijte čirým rybím vývarem, promíchejte a ochuťte špetkou muškátového oříšku. Do polévky přidejte jikry nebo mlíčí, podle toho, co jste pořídili. Nechte pět minutek povařit. Mezitím oberte z hlavy uvařené maso, hoďte ho do hrnce, vypněte a máte hotovo.
  4. Z rohlíku nakrájejte kostičky, dejte do pekáče a nechte v troubě pomalu péct na 140 °C dozlatova, čas od času promíchejte.
  5. Před servírováním krutonky přehoďte do pánve a na kousku másla ještě rychle orestujte.

Rybí polévka Foto:

Rybí polévka Foto:

Rybí polévka                                                                                     Foto: Hermína / Prima

reklama