Suroviny
- filet z tilápie 600 g
- cuketa (menší, pevná) 150 g
- cherry rajčata (na stonku) 400 g
- kapie paprika 1 ks
- černé olivy 1 hrst
- citrony 1/2 ks
- červená cibule (menší) 1 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- baby špenát
- rozmarýn
Postup přípravy
- Zapékací mísu vymažte zlehka olejem a rozložte na ni filety z tilápie.
- K rybě přidejte plátky cukety, celá cherry rajčátka, nakrájenou papriku a olivy.
- Citron nakrájejte na plátky a rozložte na rybu, zbytek potom vymačkejte do zapékací mísy.
- Vše osolte, opepřete a zakapejte olejem. Pečte v troubě při horkovzdušném režimu se střední úrovní páry při 190 °C asi 20 minut.
- Mezitím připravte cibulovo-bylinkový relish. Cibuli nasekejte najemno spolu s rozmarýnem, osolte a přidejte olej. Promíchejte.
- Hotovou rybu přelijte připraveným relishem, přidejte baby špenát a rozmarýn a servírujte nejlépe s bramborem nebo křupavou bagetou.
Pára zajistí nadýchanější pokrm
Pára zvýrazní v jakémkoliv pokrmu přirozenou chuť použitých surovin, ať jsou to ryby, maso či zelenina, navíc s minimem soli, koření i tuku. Pomůže také uchovat surovinám všechny hodnotné živiny, svěží barvu a původní strukturu – ryba se nerozpadne a maso bude měkoučké a plné chuti.
V zásadě můžete mít tzv. pravou parní troubu s generátorem páry a parní technologií Steam Sense (pečení se třemi úrovněmi páry) či SteamSense+ (navíc i 100% pára). Nebo výrazně dostupnější kombinovanou troubu s parní funkcí.
Vyzkoušejte také candáta na grilu s letní zeleninovou směsí podle návodného videoreceptu s Emanuelem Ridi