S vášní pro jídlo pro Whirpool

Tilápie pečená se zeleninou a citronem

Moje hodnocení
1x

Tilápie nilská je sladkovodní ryba s pevným bílým masem s nasládlou chutí. Je oblíbená i pro minimum drobných kostí. Po upečení zůstává šťavnatá - zvláště, když použijete kombinaci páry a horkého vzduchu. Pokud chcete během léta připravit něco lehkého, rychlého a přesto dobrého, vyzkoušejte náš recept na tilápii s pečenou zeleninou. Lahodný pokrm s nádechem středomořské kuchyně upečete v jednom pekáčku za pár minut.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zapékací mísu vymažte zlehka olejem a rozložte na ni filety z tilápie.
  2. K rybě přidejte plátky cukety, celá cherry rajčátka, nakrájenou papriku a olivy.
  3. Citron nakrájejte na plátky a rozložte na rybu, zbytek potom vymačkejte do zapékací mísy.
  4. Vše osolte, opepřete a zakapejte olejem. Pečte v troubě při horkovzdušném režimu se střední úrovní páry při 190 °C asi 20 minut.
  5. Mezitím připravte cibulovo-bylinkový relish. Cibuli nasekejte najemno spolu s rozmarýnem, osolte a přidejte olej. Promíchejte.
  6. Hotovou rybu přelijte připraveným relishem, přidejte baby špenát a rozmarýn a servírujte nejlépe s bramborem nebo křupavou bagetou.

Pára zajistí nadýchanější pokrm

Pára zvýrazní v jakémkoliv pokrmu přirozenou chuť použitých surovin, ať jsou to ryby, maso či zelenina, navíc s minimem soli, koření i tuku. Pomůže také uchovat surovinám všechny hodnotné živiny, svěží barvu a původní strukturu – ryba se nerozpadne a maso bude měkoučké a plné chuti.

V zásadě můžete mít tzv. pravou parní troubu s generátorem páry a parní technologií Steam Sense (pečení se třemi úrovněmi páry) či SteamSense+ (navíc i 100% pára). Nebo výrazně dostupnější kombinovanou troubu s parní funkcí.

Vyzkoušejte také candáta na grilu s letní zeleninovou směsí podle návodného videoreceptu s Emanuelem Ridi

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo pro Whirpool


Přečtěte si také

Recepty