Suroviny
- neslazené kondenzované mléko 250 ml
- plnotučné mléko 400 ml
- vanilkový lusk 1 ks
- cukr krupice 250 g
- žloutek 5 ks
- rum cca 200 ml (podle chuti)
Nechte se vést při přípravě vaječného likéru návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Do hrnce vlijte kondenzované a normální mléko. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a dřeň vyškrábněte do mléka. Přidejte do něj celý lusk i cukr a za občasného míchání zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vyjměte vanilkový lusk, opláchněte ho a nechte osušit. Můžete ho použít na ovonění cukru v dóze.
- Do hrnce vlijte 2 cm vody, zahřívejte ji k varu, postavte na něj kovovou mísu tak, aby se dnem nedotýkala hladiny. Ztlumte teplotu na minimální, do mísy vyklepněte žloutky a šlehejte je do husté pěny. Jakmile začnou být teplé, vlijte do nich teplou mléčnou směs a míchejte, dokud nezhoustne do žádoucí konzistence. Nechte mírně zchladnout a podle chuti přilijte rum.
- Hotový vaječný koňak rozlijte do lahví, zavíčkujte a nechte zchladnout.
Vyzkoušejte pravé italské bombardino podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE