Češka z Česka

Pečená krůtí stehna na šalvěji

Moje hodnocení
5x

Krůta patří mezi nejdietnější maso, které navíc chutná pokaždé trochu jinak – záleží na použité části masa. Zkuste si tentokrát upéct krůtí stehna na šalvěji a vyberte si vhodnou přílohu. Víkendová večeře jedna báseň!

4 porce
150 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte citronovou šťávu s olejem, nasekané lístky šalvěje lékařské (1 hrst), prolisovaný česnek, mletou papriku, pepř a sůl, kterou nešetřete, aby se vysoké maso řádně prosolilo.
  2. Směsí maso potřete ze všech stran a dejte odležet do ledničky, a to klidně přes noc nebo minimálně 2 hodiny v pokojové teplotě.
  3. Stehna vložte do pekáčku, posypte druhou hrstí nasekaných šalvějových lístků, přilijte 1 dl bílého vína, na stehna položte plátky másla a pečte v předehřáté troubě na 180 °C.
  4. Podle potřeby (asi za 30 minut) přelejte výpekem.
  5. V polovině pečení stehna otočte, podlijte dalším 1 dl vína, pečte 30 minut a znovu je otočte.
  6. Podávejte s vhodnou přílohou.
TIP: Podávejte např. s bramborovou kaší nebo s jáhly s cuketou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka

Jana Jakusová Češka z Česka

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Jakusová, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz


Přečtěte si také

Recepty