návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí stehna na paprice

Hodnoceno: 6x
do 2 hodin
Kuřecí stehna na paprice
Autor: Pradobroty.cz Kuřecí stehna na paprice
České omáčky jsou klasika, která nikdy neomrzí, to je jasná věc. Některé recepty jsou oblíbené víc, některé míň, ale takové kuře na paprice? To je zkrátka jistota.

Suroviny

Postup

  1. Kuřecí stehna omyjte, osušte a nožem v kloubu rozdělte na dvě části (aby vzniklo horní stehno a palička), osolte a opepřete.
  2. Cibuli oloupejte a nahrubo nasekejte.
  3. V širokém kastrolu se silným dnem rozpalte máslo a vložte do něj kuřecí porce kůží dolů. Opékejte asi 4 minuty dozlatova a pak otočte a opět opékejte asi 4 minuty.
  4. Opečené maso (vevnitř samozřejmě bude ještě syrové) vyndejte a odložte na talíř.
  5. Snižte plamen pod kastrolem a do másla vhoďte cibuli. Tu za stálého míchání (při kterém zároveň seškrabujte ze dna přípečky z masa) opékejte dozlatova.
  6. Poté přihoďte mouku a asi 3 minuty míchejte řidší jíšku, aby se zlehka opekla.
  7. Přidejte obě papriky a opět promíchejte a opékejte asi minutu. Nakonec vlijte část vývaru (cca třetinu) a jíšku v kastrolu rozmíchejte do kaše, aby nevznikaly hrudky.
  8. Dolijte zbytek vývaru, osolte, opepřete, vraťte maso do kastrolu (přilijte i šťávu, kterou maso pustilo na odkládací talíř), přikryjte poklicí a přiveďte k varu.
  9. Pak stáhněte oheň na minimum a nechte asi 75–90 minut bublat (občas poklici zvedněte a směs promíchejte).
  10. Když je maso hotové (jde od kosti po zatlačení vidličkou), všechno vyndejte. Do hrnce k omáčce přidejte smetanu, promíchejte a asi 2 minuty provařte.
  11. Omáčku ochutnejte a případně dochuťte solí. Omáčku přeceďte.
  12. Z masa odstraňte všechnu kůži a nechte na kosti nebo oberte (dle preference strávníků). Podávejte s těstovinami polité dostatečným množstvím přecezené omáčky.

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.