reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuřecí stehna na paprice
Autor: Pradobroty.cz Kuřecí stehna na paprice

Kuřecí stehna na paprice

Hodnoceno: 7x
České omáčky jsou klasika, která nikdy neomrzí, to je jasná věc. Některé recepty jsou oblíbené víc, některé míň, ale takové kuře na paprice? To je zkrátka jistota.
do 2 hodin

reklama

reklama

Suroviny

Postup

  1. Kuřecí stehna omyjte, osušte a nožem v kloubu rozdělte na dvě části (aby vzniklo horní stehno a palička), osolte a opepřete.
  2. Cibuli oloupejte a nahrubo nasekejte.
  3. V širokém kastrolu se silným dnem rozpalte máslo a vložte do něj kuřecí porce kůží dolů. Opékejte asi 4 minuty dozlatova a pak otočte a opět opékejte asi 4 minuty.
  4. Opečené maso (vevnitř samozřejmě bude ještě syrové) vyndejte a odložte na talíř.
  5. Snižte plamen pod kastrolem a do másla vhoďte cibuli. Tu za stálého míchání (při kterém zároveň seškrabujte ze dna přípečky z masa) opékejte dozlatova.
  6. Poté přihoďte mouku a asi 3 minuty míchejte řidší jíšku, aby se zlehka opekla.
  7. Přidejte obě papriky a opět promíchejte a opékejte asi minutu. Nakonec vlijte část vývaru (cca třetinu) a jíšku v kastrolu rozmíchejte do kaše, aby nevznikaly hrudky.
  8. Dolijte zbytek vývaru, osolte, opepřete, vraťte maso do kastrolu (přilijte i šťávu, kterou maso pustilo na odkládací talíř), přikryjte poklicí a přiveďte k varu.
  9. Pak stáhněte oheň na minimum a nechte asi 75–90 minut bublat (občas poklici zvedněte a směs promíchejte).
  10. Když je maso hotové (jde od kosti po zatlačení vidličkou), všechno vyndejte. Do hrnce k omáčce přidejte smetanu, promíchejte a asi 2 minuty provařte.
  11. Omáčku ochutnejte a případně dochuťte solí. Omáčku přeceďte.
  12. Z masa odstraňte všechnu kůži a nechte na kosti nebo oberte (dle preference strávníků). Podávejte s těstovinami polité dostatečným množstvím přecezené omáčky.

reklama

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.