Pečená krůtí stehna na šalvěji a citronu – drůbeží pečínka ve voňavém svěžím kabátku

Moje hodnocení
5x

Místo tradičního pečeného kuřete k nedělnímu obědu zkuste tentokrát krůtí stehna. Výživově je to kvalitnější maso, ale také skvěle chutná a bude to jistě vítaná změna. Voňavá šalvěj, svěží citron a nezbytné máslo vytvoří neodolatelnou šťávu a masu dodají příjemnou chuť.

4 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Osolte krůtí spodní stehna a sůl lehce vmasírujte do kůže. Nakrájejte asi 30 g studeného másla na špalíčky. Kůži stehna lehce nařízněte a máslo spolu s několika lístky šalvěje vtlačte pod kůži. Stehna vložte do pekáčku, přidejte na kousky nakrájené zbylé máslo a na kolečka nakrájený citron. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C.
  2. Jakmile stehna začnou lehce hnědnout (cca po 25 minutách), podlijte maso drůbežím vývarem nebo vodou. Přidejte zbylé lístky šalvěje a snižte teplotu na 160 °C. Za občasného přelévání výpekem pečte dalších asi 75 minut.
  3. Hotová pečená stehna podávejte třeba se šťouchanými bramborami nebo čerstvým pečivem a přelijte je voňavým výpekem.

Vyzkoušejte také krůtí kapsy s fíky a mozzarellou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Krůtí kapsy s fíky a mozzarellou podle Karolíny Kamberské

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty