Suroviny
- krůtí stehna (spodní) 2 ks
- sůl 1 lžička
- máslo 75 g
- šalvějové lístky 1/2 hrsti
- šalotka (rozkrojené napůl) 3 ks
- citrony (BIO) 1 ks
- drůbeží vývar 300 ml

Postup přípravy
- Osolte krůtí spodní stehna a sůl lehce vmasírujte do kůže. Nakrájejte asi 30 g studeného másla na špalíčky. Kůži stehna lehce nařízněte a máslo spolu s několika lístky šalvěje vtlačte pod kůži. Stehna vložte do pekáčku, přidejte na kousky nakrájené zbylé máslo a na kolečka nakrájený citron. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C.
- Jakmile stehna začnou lehce hnědnout (cca po 25 minutách), podlijte maso drůbežím vývarem nebo vodou. Přidejte zbylé lístky šalvěje a snižte teplotu na 160 °C. Za občasného přelévání výpekem pečte dalších asi 75 minut.
- Hotová pečená stehna podávejte třeba se šťouchanými bramborami nebo čerstvým pečivem a přelijte je voňavým výpekem.

Pečená krůtí stehna na šalvěji a citronu Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také krůtí kapsy s fíky a mozzarellou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Krůtí kapsy s fíky a mozzarellou podle Karolíny Kamberské