Live With Anny / MORA

Kuřecí stehna pečená na kořenové zelenině

Moje hodnocení
9x

Hledáte tip na večeři, na které si všichni pochutnají? Sáhněte po klasice, kterou můžete pojmout trochu jinak: delikátních kuřecích stehnech zvolna pečených s kořenovou zeleninou. Nejenže krásně maso provoní, ale dodá i novou dimenzi chuti a tolik potřebné minerály, stopové prvky a vlákninu. A to nejlepší je, že jde o opravdu jednoduchý recept, kdy hlavní práci odvede bez jakéhokoliv přičinění trouba.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve nachystejte zeleninu. Vše očistěte a nakrájejte na větší kousky, lehce osolte a vložte do pekáčku.
  2. Kuřecí stehna očistěte, otřete papírovou utěrkou, osolte, opepřete a vmasírujte do nich červenou papriku.
  3. Okořeněná stehýnka položte do pekáčku na zeleninu, navrch dejte kousky másla a vše podlijte trochou vody (asi půl hrnku).
  4. Pekáček vložte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte přibližně 70 minut, až budou stehna krásně zlatavá a zelenina měkká. Podávejte s pečenými bramborami, které můžete klidně péct v troubě najednou.
  5. Ještě lepší chuti dosáhnete v troubě s parní funkcí. Pára s horkým vzduchem totiž prostupuje připravovaným pokrmem rychleji a výsledná chuť je intenzivnější, maso šťavnaté, nevysušené a uvnitř dokonale propečené a nasycené chutí a vůní zeleniny.

PRIMA TIP: Kuřecí stehna jsou skvělá. Na rozdíl od kuřecích prsních řízků jsou šťavnatější, chutnější a navíc obsahují mnohem více minerálů, zejména zinku. Zinek je přitom nepostradatelný pro činnost enzymů mimo jiné odpovědných za metabolismus, nervové funkce a imunitu. Takže pokud jste je doteď přehlíželi, je čas to napravit s vyzkoušeným receptem blogerky Live With Anny, který připravila v parní troubě MORA.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Live With Anny / MORA


Přečtěte si také

Recepty