Suroviny
- kuřecí stehno (z farmářského kuřete) 4 ks
- mrkev (velká ) 3 ks
- petržel 2 ks
- celer (malý ) 1 ks
- červená cibule 1 ks
- bílá cibule 1 ks
- máslo 70 g
- mletá sladká paprika 1 lžička
- voda trocha
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Nejprve nachystejte zeleninu. Vše očistěte a nakrájejte na větší kousky, lehce osolte a vložte do pekáčku.
- Kuřecí stehna očistěte, otřete papírovou utěrkou, osolte, opepřete a vmasírujte do nich červenou papriku.
- Okořeněná stehýnka položte do pekáčku na zeleninu, navrch dejte kousky másla a vše podlijte trochou vody (asi půl hrnku).
- Pekáček vložte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte přibližně 70 minut, až budou stehna krásně zlatavá a zelenina měkká. Podávejte s pečenými bramborami, které můžete klidně péct v troubě najednou.
- Ještě lepší chuti dosáhnete v troubě s parní funkcí. Pára s horkým vzduchem totiž prostupuje připravovaným pokrmem rychleji a výsledná chuť je intenzivnější, maso šťavnaté, nevysušené a uvnitř dokonale propečené a nasycené chutí a vůní zeleniny.
PRIMA TIP: Kuřecí stehna jsou skvělá. Na rozdíl od kuřecích prsních řízků jsou šťavnatější, chutnější a navíc obsahují mnohem více minerálů, zejména zinku. Zinek je přitom nepostradatelný pro činnost enzymů mimo jiné odpovědných za metabolismus, nervové funkce a imunitu. Takže pokud jste je doteď přehlíželi, je čas to napravit s vyzkoušeným receptem blogerky Live With Anny, který připravila v parní troubě MORA.
Vyzkoušejte také výtečné pečené kuře s máslem a zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE