Suroviny
- krůtí maso 400 g
- máslo 100 g
- cibule 1 ks
- červená paprika 1 ks
- hladká mouka 100 g
- sladká mletá paprika 2 lžíce
- drůbeží vývar 800 ml
- sůl
- pepř
- smetana ke šlehání (30%) 200 ml
- bramborové noky 500 g
- tymián 3 snítky
Postup přípravy:
- Krůtí maso osolte, opepřete a na rozpáleném másle zprudka opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte a odložte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte najemno nakrájenou cibuli a orestujte ji lehce dohněda. Poté přidejte na kousky nakrájenou červenou papriku a krátce orestujte.
- Přisypte hladkou mouku a vytvořte světlou jíšku (restujte cca 2–3 minuty). Poté stáhněte z plotny, vmíchejte sladkou mletou papriku, krátce promíchejte a ihned zalijte trochou studeného vývaru. Rozmíchejte dohladka, přilijte zbytek vývaru a ochuťte solí a pepřem.
- Do omáčky vložte opečené maso, přikryjte a duste na mírném plameni cca 20 minut, dokud maso nezměkne. Maso následně vyndejte, nechte chvilku odpočinout a nakrájejte na plátky.
- Omáčku rozmixujte dohladka, vmíchejte smetanu pokojové teploty, krátce prohřejte (nevařte) a nakrájené maso vraťte zpět do omáčky. Prohřejte dalších 5 minut.
- Mezitím si podle návodu uvařte bramborové noky ve vroucí osolené vodě. Sceďte je a promíchejte s trochou másla nebo olivového oleje. Při podávání případně ozdobte lístky tymiánu.
Drůbež na paprice si můžete připravit i podle videoreceptu! Jeden tu pro vás máme:
Kompletní recept najdete ZDE: Kuře na paprice
Nebo mrkněte na další recepty s omáčkami: