Pečená králičí stehna s bramborovými knedlíky a špenátem

Moje hodnocení
11x

Králičí maso patří mezi tradiční a oblíbené, jen je potřeba ho připravit s něčím tučnějším, aby nebylo suché. Protože je to maso velmi dietní, kousku špeku se nemusíte bát. Připravte výborný nedělní oběd s bramborovým knedlíkem a špenátem.

2 porce
90 minut
česká

Králík

Knedlíky

Špenát

Navíc

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 ⁰C. Brambory uvařte ve slupce. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a rozsypte do pekáčku.
  2. Špek nakrájejte na hranolky nebo klínky a prošpikujte stehna. Zbylý špek nakrájejte na kostky.
  3. Česnek nasekejte najemno. Králíka osolte a opepřete z obou stran a posypte česnekem. Položte na cibuli, podlijte vývarem. Do pekáče přidejte bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Králíka posypejte špekem. Přiklopte pekáč a vložte do trouby. Pečte asi 60–80 minut doměkka. Během pečení přelévejte vývarem.
  4. Špenát v hrnci rozmrazte, přidejte vejce a rozmíchejte. Zjemněte smetanou a osolte. Můžete přidat na oleji osmahnutou cibulku nakrájenou nadrobno.
  5. Dejte vařit vodu na knedlíky, osolte. Vychladlé brambory oloupejte a prolisujte. V míse smíchejte se žloutkem, solí a hrstí hrubé mouky. Rukama promíchejte. Přidejte tolik mouky, aby vzniklo polotuhé těsto, které se po vložení do vroucí vody nerozpadá. Z těsta vytvořte kulaté knedlíky o velikosti pingpongového míčku. Vložte do vroucí vody. Po vyplavání vařte asi 5 minut. Jeden knedlík vytáhněte na zkoušku a rozkrojte. Knedlíky vyjměte děrovanou naběračkou na talíř.
  6. Cibuli nakrájejte na slabá půlkolečka. V pánvi rozpalte sádlo a cibuli opečte dokřupava.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty