zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kuřecí stehna pečená na podzimní zelenině
Autor: Coolinářka Kuřecí stehna pečená na podzimní zelenině

Kuřecí stehna pečená na podzimní zelenině

Hodnoceno: 3x
Jídla z jednoho pekáče si zkrátka nemůžeme vynachválit. Proč? Jsou snadná, relativně rychle zvládnutelná a navíc nakrmí celou rodinu naprosto bez problémů.
do 1,5 hodiny

reklama

Postup

  1. Pekáč vymažte máslem.
  2. Na jeho dno dejte na čtvrtky nakrájené oloupané brambory, očištěné překrojené růžičkové kapustičky, na kolečka nakrájené mrkve, měsíčky červené řepy a na polovinu překrojenou palici česneku.
  3. Vše osolte a zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem. 
  4. Kuřecí porce omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte, opepřete a lehce posypte sladkou paprikou.
  5. Poklaďte je na zeleninu a na každou porci rozdělte máslo. Přidejte snítky čerstvých bylinek – tymiánu a šalvěje. 
  6. Vše lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem a dejte péct na 180 °C na 50 minut.
  7. Pak pekáč odkryjte a dopečte dozlatova. 
Kuřecí stehna pečená na podzimní zelenině
Autor: Coolinářka Kuřecí stehna pečená na podzimní zelenině

reklama

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.