Kuřecí stehna pečená na podzimní zelenině

Moje hodnocení
3x

Jídla z jednoho pekáče si zkrátka nemůžeme vynachválit. Proč? Jsou snadná, relativně rychle zvládnutelná a navíc nakrmí celou rodinu naprosto bez problémů.

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

  • horní a spodní kuřecí stehna 1 kg
  • brambory 500 g
  • červená řepa 1 bulva
  • růžičková kapustička 250 g
  • mrkev 2 ks
  • česnek 1 palice
  • balzamikový ocet 2 lžíce
  • olivový olej 1 lžíce
  • máslo 1 lžíce
  • čerstvý tymián
  • čerstvá šalvěj
  • sůl
  • pepř
  • sladká červená paprika

Postup přípravy

  1. Pekáč vymažte máslem.
  2. Na jeho dno dejte na čtvrtky nakrájené oloupané brambory, očištěné překrojené růžičkové kapustičky, na kolečka nakrájené mrkve, měsíčky červené řepy a na polovinu překrojenou palici česneku.
  3. Vše osolte a zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.
  4. Kuřecí porce omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte, opepřete a lehce posypte sladkou paprikou.
  5. Poklaďte je na zeleninu a na každou porci rozdělte máslo. Přidejte snítky čerstvých bylinek – tymiánu a šalvěje.
  6. Vše lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem a dejte péct na 180 °C na 50 minut.
  7. Pak pekáč odkryjte a dopečte dozlatova.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty