Suroviny
- kuřecí stehno (horní a spodní ) 1 kg
- brambory 500 g
- červená řepa 1 bulva
- růžičková kapusta 250 g
- mrkev 2 ks
- česnek 1 palice
- balzamikový ocet 2 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- tymián (čerstvý )
- šalvěj (čerstvá )
- sladká paprika (červená )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Pekáč vymažte máslem.
- Na jeho dno dejte na čtvrtky nakrájené oloupané brambory, očištěné překrojené růžičkové kapustičky, na kolečka nakrájené mrkve, měsíčky červené řepy a na polovinu překrojenou palici česneku.
- Vše osolte a zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.
- Kuřecí porce omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte, opepřete a lehce posypte sladkou paprikou.
- Poklaďte je na zeleninu a na každou porci rozdělte máslo. Přidejte snítky čerstvých bylinek – tymiánu a šalvěje.
- Vše lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem a dejte péct na 180 °C na 50 minut.
- Pak pekáč odkryjte a dopečte dozlatova.
Kuřecí stehna pečená na podzimní zelenině 2 Zdroj: Coolinářka