Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuřecí stehna pečená na podzimní zelenině
Jídla z jednoho pekáče si zkrátka nemůžeme vynachválit. Proč? Jsou snadná, relativně rychle zvládnutelná a navíc nakrmí celou rodinu naprosto bez problémů.
do 1,5 hodiny
Suroviny
- horní a spodní kuřecí stehna 1 kg
- brambory 500 g
- červená řepa 1 bulva
- růžičková kapustička 250 g
- mrkev 2 ks
- česnek 1 palice
- balzamikový ocet 2 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- čerstvý tymián
- čerstvá šalvěj
- sůl
- pepř
- sladká červená paprika
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Pekáč vymažte máslem.
- Na jeho dno dejte na čtvrtky nakrájené oloupané brambory, očištěné překrojené růžičkové kapustičky, na kolečka nakrájené mrkve, měsíčky červené řepy a na polovinu překrojenou palici česneku.
- Vše osolte a zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.
- Kuřecí porce omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte, opepřete a lehce posypte sladkou paprikou.
- Poklaďte je na zeleninu a na každou porci rozdělte máslo. Přidejte snítky čerstvých bylinek – tymiánu a šalvěje.
- Vše lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem a dejte péct na 180 °C na 50 minut.
- Pak pekáč odkryjte a dopečte dozlatova.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.