Marináda
- olej 50 ml
- kečup 1 lžíce
- med 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- grilovací koření (bez soli)
K podávání
- hrášek (zelený )
- bramborová kaše
Postup přípravy
- Nejprve si rozpalte troubu na 150 °C.
- Obě stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou. Osolte je a opepřete ze všech stran. Změklým máslem stehna pomažte, máslo můžete dát i pod kůži, nešetřete jím.
- Do litinového velkého hrnce nebo pekáče s poklicí dejte takto připravené maso péct společně s pár snítkami tymiánu a rozmarýnu.
- Podlijte ho vodou a bílým vínem přiklopte a pečte na 150 °C asi hodinu.
- Mezitím si připravte marinádu smícháním oleje, kečupu, medu, hořčice, grilovacího koření a čerstvě namletého pepře.
- Po hodině touto směsí potřete pečící se stehna. Znovu přiklopte a pečte ještě asi 70–80 minut.
- Pak poklici odklopte, teplotu zvyšte na 180 °C a stehna dopečte nezakrytá asi 20 minut. Během dopékání je přelévejte výpekem.
- Ideální přílohou je horkou vodou v cedníku spařený zelený hrášek, jen prohozený na másle s troškou soli, a bramborová kaše.
Vyzkoušejte také pečenou vepřovou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE