reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pomalu pečené krůtí stehno
Autor: Coolinářka Pomalu pečené krůtí stehno

Pomalu pečená krůtí stehna v medovohořčičné marinádě

Hodnoceno: 8x
Pomalu pečená masa se těší velké oblibě, i když je příprava přece jen trochu náročnější. Hlavně ale pro vaši troubu, to se zase musí říct. Můžete si takto připravit fantastická krůtí stehna, kdy se maso bude krásně rozpadat.
nad 2 hodiny
2 porce

reklama

reklama

Suroviny (2 porce)

Marináda:

reklama

Postup

  1. Nejprve si rozpalte troubu na 150 °C. 
  2. Obě stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou. Osolte je a opepřete ze všech stran. Změklým máslem stehna pomažte, máslo můžete dát i pod kůži, nešetřete jím.  
  3. Do litinového velkého hrnce nebo pekáče s poklicí dejte takto připravené maso péct společně s pár snítkami tymiánu a rozmarýnu.
  4. Podlijte ho vodou a bílým vínem přiklopte a pečte na 150 °C asi hodinu. 
  5. Mezitím si připravte marinádu smícháním oleje, kečupu, medu, hořčice, grilovacího koření a čerstvě namletého pepře.
  6. Po hodině touto směsí potřete pečící se stehna. Znovu přiklopte a pečte ještě asi 70–80 minut.
  7. Pak poklici odklopte, teplotu zvyšte na 180 °C a stehna dopečte nezakrytá asi 20 minut. Během dopékání je přelévejte výpekem.  
  8. Ideální přílohou je horkou vodou v cedníku spařený zelený hrášek, jen prohozený na másle s troškou soli, a bramborová kaše.   

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

reklama

reklama