Krůtí řízečky smažené v bramborákovém těstě s cuketou podávejte s křupavým zelným salátem

Moje hodnocení
4x

Když odstartuje sezóna cukety, dost pravděpodobně se vám o ní bude i zdát. Pak se hodí každý nápad, jak ji zužitkovat. Vyzkoušejte výborné medailonky z krůtího masa schované v křupavém bramboráku s cuketou. Pro odlehčení podávejte s jednoduchým salátem z čerstvého zelí a mrkve.

4 porce
45 minut

Salát

Řízky

Postup přípravy

  1. Nakrájejte bílé zelí na jemné proužky, vložte ho do misky, ochuťte octem, solí, cukrem a dobře promíchejte. Nakonec do salátu přimíchejte nahrubo nastrouhanou mrkev a nechte odležet.
  2. Oloupejte brambory, omyjte cuketu a nastrouhejte obojí na jemném struhadle. Vymačkejte přebytečnou vodu, osolte, opepřete, přisypte mletý kmín a majoránku. Poté přidejte vejce, bílý jogurt, utřený česnek, hladkou mouku a vše dobře promíchejte.
  3. Nakrájejte krůtí prsa na 16 malých medailonků, osolte je, namáčejte do těsta a smažte na rozpáleném oleji 4–6 minut z každé strany. Hotové řízečky nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte je se zelným salátem, ozdobené hladkolistou petrželkou.

Vyzkoušejte také šťavnatý holandský řízek podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Holandský řízek se sýrem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty