Řízky
- brambory 250 g
- cuketa 250 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- mletý kmín 1 lžička
- majoránka 1 lžička
- vejce 2 ks
- bílý jogurt (hustý) 60 g
- česnek 3 stroužky
- hladká mouka 120 g
- krůtí prsa 600 g
- rostlinný olej (na smažení)
- hladkolistá petržel 1 hrst

Postup přípravy
- Nakrájejte bílé zelí na jemné proužky, vložte ho do misky, ochuťte octem, solí, cukrem a dobře promíchejte. Nakonec do salátu přimíchejte nahrubo nastrouhanou mrkev a nechte odležet.
- Oloupejte brambory, omyjte cuketu a nastrouhejte obojí na jemném struhadle. Vymačkejte přebytečnou vodu, osolte, opepřete, přisypte mletý kmín a majoránku. Poté přidejte vejce, bílý jogurt, utřený česnek, hladkou mouku a vše dobře promíchejte.
- Nakrájejte krůtí prsa na 16 malých medailonků, osolte je, namáčejte do těsta a smažte na rozpáleném oleji 4–6 minut z každé strany. Hotové řízečky nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte je se zelným salátem, ozdobené hladkolistou petrželkou.

Krůtí řízečky smažené v bramborákovém těstě s cuketou Zdroj: Kulinární studio BAUER MEDIA CZ / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také šťavnatý holandský řízek podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Holandský řízek se sýrem