Suroviny
- krůtí řízky (prsní) 600 g
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- slanina (plátková) 150 g
- olivový olej 2 lžíce
- smetanový sýr 200 g
- plnotučné mléko 150 ml
- pažitka 1/4 svazku
- tymián (část nechte na ozdobu) 1 svazek
- sušený česnek (dle chuti)
- hořčice 1 lžíce
- česnek 2 palice
- mražený hrášek 200 g
Postup přípravy:
- Maso očistěte, osušte a nakrájejte na 8 stejných dílků. Osolte, opepřete, obalte plátky slaniny a na pánvi s rozehřátým olejem zatáhněte ze všech stran dozlatova.
- Špalíčky přendejte do formy a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Mezitím rozmíchejte smetanový sýr s mlékem, nasekanou pažitkou, tymiánem, česnekem, hořčicí a dochuťte solí a pepřem.
- Po 20 minutách pečení zalijte připraveným rozmíchaným sýrem, přidejte rozpůlené celé česneky a cca 20 minut dopečte, na posledních 5 minut přidejte hrášek.
- Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odležet. Ozdobte tymiánem a podávejte například s opečenou bagetou.
Máte rádi krůtí maso? Pak si musíte připravit tato pečená stehna podle našeho videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krůtí stehna
Nebo mrkněte na další krůtí speciality: