Krémové polévky jsou velice populární! Na jaře se navíc často pouštíme do přípravy špenátových nebo třeba chřestových variant, které svou barvou skvěle doplňují velikonoční menu na Zelený čtvrtek. Chybí vám inspirace? U nás si vždycky vyberete.
Připravte se na jaro se zelenými polévkami. Vítězí u vás špenát, hrášek, nebo spíš chřest?
Skvělou volbou je v každém případě špenátová polévka, nejčastěji v podobě hutného krému. K dochucení se hodí čerstvé bylinky, brokolice, ale také vejce. Někteří sáhnou dokonce po zeleném pestu nebo uzené rybě. Možností je hned několik, není se čeho bát.
Když už je řeč o brokolici, i ta se hodí na přípravu krásně zelené polévky. Mnohdy se kombinuje se světlejším sourozencem, květákem. Při přípravě navíc můžete zužitkovat celou brokolici i se stonky, které se leckdy opomíjejí a třeba i vyhazují. Zkuste jít cestou zero waste!
Na zelené polévky moc nejste? Nevadí, máme pro vás videorecept na oblíbenou milionovou polévku
Kompletní recept najdete ZDE
Nezapomínejte v sezoně ani na zelený chřest, i když pro některé je číslo jedna možná ten bílý. Spojení s hráškem chutná famózně a působí velice svěže.
Anebo snad čočková polévka? I na tu máme skvělý videorecept
Kompletní recept najdete ZDE
Ano, ani na samotný hrášek nezapomínáme. To je taková jarní stálice, bez které nemůžeme být. Hrášková polévka lze zjemnit jogurtem, můžete k ní přimíchat mátu, bazalku, ale také třeba wasabi. Zajímavá kombinace, že?
Možná trochu nevšední pojetí zelené jarní polévky přináší recept na mangoldovou s chřestem. Chuť doplňuje uvařené vajíčko, ale také mikrozelenina. Na tuto polévku je radost pohledět!
A pokud nejste úplně fanoušci klasických krémových polévek, máme pro vás na závěr tip na bylinkovou kulajdu. Tóny zelené tam přece jen najdete také!
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima