@hitjezdravozit pro Gorenje

Svěží jarní hráškovo-chřestová polévka

Moje hodnocení
12x

Jaro už je ve vzduchu a je načase pustit do jídelníčku svěží jarní ingredience. Krásně zelená polévka ze sladkého hrášku a delikátního chřestu je plná báječných chutí, ale také vitaminů, které tělo po dlouhé zimě určitě ocení. Hodí se i pro ty, kteří trpí nějakými alergiemi a intolerancemi. Je totiž bez lepku i bez mléčné bílkoviny. Je vhodná i při histaminové intoleranci a s malými obměnami se hodí i pro vegany.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji osmažte dosklovata nakrájený pórek a oloupané stroužky česneku. Přidejte hrášek, očištěný a nakrájený chřest a podlijte vývarem. Ochuťte solí, pepřem a vařte asi 6 minut do změknutí zeleniny.
  2. Nakonec přidejte listy mangoldu nebo špenátu a ještě minutku povařte. Hotovou polévku rozmixujte dohladka nejlépe ve stolním mixéru a zjemněte lžičkou ghí (v případě, že vaříte veganskou verzi, ghí můžete vynechat).
  3. Polévku ozdobte klíčky a semínky a podávejte s kváskovým opečeným toastem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

@hitjezdravozit pro Gorenje


Přečtěte si také

Recepty