Svěží jarní hráškovo-chřestová polévka
Zdroj: @hitjezdravozit pro Gorenje
Svěží jarní hráškovo-chřestová polévka
Zdroj:
@hitjezdravozit pro Gorenje
Jaro už je ve vzduchu a je načase pustit do jídelníčku svěží jarní ingredience. Krásně zelená polévka ze sladkého hrášku a delikátního chřestu je plná báječných chutí, ale také vitaminů, které tělo po dlouhé zimě určitě ocení. Hodí se i pro ty, kteří trpí nějakými alergiemi a intolerancemi. Je totiž bez lepku i bez mléčné bílkoviny. Je vhodná i při histaminové intoleranci a s malými obměnami se hodí i pro vegany.
Postup přípravy
-
Na olivovém oleji osmažte dosklovata nakrájený pórek a oloupané stroužky česneku. Přidejte hrášek, očištěný a nakrájený chřest a podlijte vývarem. Ochuťte solí, pepřem a vařte asi 6 minut do změknutí zeleniny.
-
Nakonec přidejte listy mangoldu nebo špenátu a ještě minutku povařte. Hotovou polévku rozmixujte dohladka nejlépe ve stolním mixéru a zjemněte lžičkou ghí (v případě, že vaříte veganskou verzi, ghí můžete vynechat).
-
Polévku ozdobte klíčky a semínky a podávejte s kváskovým opečeným toastem.
Svěží jarní hráškovo-chřestová polévka 2
Zdroj: @hitjezdravozit pro Gorenje
Svěží jarní hráškovo-chřestová polévka 2
Zdroj:
@hitjezdravozit pro Gorenje