zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Svěží jarní hráškovo-chřestová polévka
Autor: @hitjezdravozit pro Gorenje Svěží jarní hráškovo-chřestová polévka

Svěží jarní hráškovo-chřestová polévka

Hodnoceno: 4x
Jaro už je ve vzduchu a je načase pustit do jídelníčku svěží jarní ingredience. Krásně zelená polévka ze sladkého hrášku a delikátního chřestu je plná báječných chutí, ale také vitaminů, které tělo po dlouhé zimě určitě ocení. Hodí se i pro ty, kteří trpí nějakými alergiemi a intolerancemi. Je totiž bez lepku i bez mléčné bílkoviny. Je vhodná i při histaminové intoleranci a s malými obměnami se hodí i pro vegany.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Na olivovém oleji osmažte dosklovata nakrájený pórek a oloupané stroužky česneku. Přidejte hrášek, očištěný a nakrájený chřest a podlijte vývarem. Ochuťte solí, pepřem a vařte asi 6 minut do změknutí zeleniny. 
  2. Nakonec přidejte listy mangoldu nebo špenátu a ještě minutku povařte. Hotovou polévku rozmixujte dohladka nejlépe ve stolním mixéru a zjemněte lžičkou ghí (v případě, že vaříte veganskou verzi, ghí můžete vynechat). 
  3. Polévku ozdobte klíčky a semínky a podávejte s kváskovým opečeným toastem. 
Svěží jarní hráškovo-chřestová polévka
Autor: @hitjezdravozit pro Gorenje Svěží jarní hráškovo-chřestová polévka

reklama