Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Hrášková polévka s wasabi
Pokud si čas od času objednáte sushi, dost pravděpodobně vám zbyde hrudka wasabi, což je ostrá pasta ze zeleného japonského křenu. Příště ji nevyhazujte a zkuste ji využít při vaření. Hodí se do salátových dresinků, marinád nebo ji můžete přidat do polévky. S nasládlou hráškovou ladí přímo dokonale a dodá ji jemný švih.
do 30 minut
3 porce
Suroviny (3 porce)
- máslo 1 lžíce
- cibule 1 ks
- muškátový květ 1 špetka
- zeleninový vývar (nebo voda) 1 litr
- větší brambory 2 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
- zakysaná smetana 100 g
- pasta wasabi 2 lžičky
- mražený hrášek 350 g
- čerstvý špenát (nemusí být) 1 velká hrst
- citronová šťáva 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Přisypte špetku muškátového květu a nechte pár vteřin rozvonět. Zalijte zeleninovým vývarem (v nouzi lze použít i horkou vodu).
- Přidejte na menší kostičky nakrájené oloupané brambory, sůl a čerstvě namletý pepř. Vařte na mírném ohni asi 15 minut, až budou brambory měkké.
- Mezitím v misce smíchejte zakysanou smetanu s 1 lžičkou wasabi pasty dohladka a nechte prozatím stranou.
- Do polévky přisypte 250 g mraženého hrášku, propraný špenát a 1 lžičku wasabi. Nechte 30 vteřin vařit a poté polévku rozmixujte dohladka. Pokud chcete opravdu jemný krém, polévku v této fázi přeceďte přes jemné síto.
- Hotový krém dochuťte solí a citronovou šťávou a nakonec přihoďte 100 g mraženého hrášku. Nechte přejít varem a ihned podávejte s kopečkem ochucené smetany.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))