S Klárou v kuchyni: Hrášková polévka s wasabi

Moje hodnocení
5x

Pokud si čas od času objednáte sushi, dost pravděpodobně vám zbyde hrudka wasabi, což je ostrá pasta ze zeleného japonského křenu. Příště ji nevyhazujte a zkuste ji využít při vaření. Hodí se do salátových dresinků, marinád nebo ji můžete přidat do polévky. S nasládlou hráškovou ladí přímo dokonale a dodá ji jemný švih.

3 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Přisypte špetku muškátového květu a nechte pár vteřin rozvonět. Zalijte zeleninovým vývarem (v nouzi lze použít i horkou vodu).
  2. Přidejte na menší kostičky nakrájené oloupané brambory, sůl a čerstvě namletý pepř. Vařte na mírném ohni asi 15 minut, až budou brambory měkké.
  3. Mezitím v misce smíchejte zakysanou smetanu s 1 lžičkou wasabi pasty dohladka a nechte prozatím stranou.
  4. Do polévky přisypte 250 g mraženého hrášku, propraný špenát a 1 lžičku wasabi. Nechte 30 vteřin vařit a poté polévku rozmixujte dohladka. Pokud chcete opravdu jemný krém, polévku v této fázi přeceďte přes jemné síto.
  5. Hotový krém dochuťte solí a citronovou šťávou a nakonec přihoďte 100 g mraženého hrášku. Nechte přejít varem a ihned podávejte s kopečkem ochucené smetany.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty