Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jarní špenátová polévka s bylinkami

Moje hodnocení
4x

Prvními posly jara v kuchyni jsou zelené lístky špenátu, medvědího česneku a dalších svěžích bylinek. Proměňte tuhle plejádu listí, které je nabité vitamíny, ve výbornou polévku.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Připravte hrnec a na středním plameni v něm rozpalte olivový olej. Jakmile bude olej rozpálený, přidejte do hrnce cibuli a restujte 3 minuty stále na středním plameni. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na kousky o velikosti 1 cm. Jakmile bude cibule orestovaná, připravené brambory přidejte do hrnce a zalijte vývarem. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte na středním plameni 15–17 minut.
  2. Po uplynutí uvedeného času plamen vypněte a do hrnce vložte medvědí česnek, petrželovou nať, pažitku a špenát. Osolte a opepřete, vše promíchejte a bylinky a špenát nechte lehce zplihnout. Poté připravte tyčový mixér a obsah hrnce důkladně mixujte alespoň 2 minuty. Následně přidejte smetanový sýr a mixujte další 2 minuty.
  3. Polévka by měla mít hladkou konzistenci; pokud by se vám nepodařila rozmixovat zcela dohladka, použijte před podáváním sítko. Hotovou polévku rozdělte do talířů, každou porci posypte mandlemi a nadrobeným balkánským sýrem a podávejte.

PRIMA TIP: Polévku můžete ještě před podáváním ozdobit výhonky hrášku nebo libovolnými klíčky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty