Suroviny
- brokolice (velká ) 1 ks
- cibule 1 ks
- bílý jogurt 250 ml
- zeleninový vývar 600 ml
- máslo 2 lžíce
- tvrdý sýr (oblíbený ) 100 g
- kopr (čerstvý,k podávání) 1 hrst
- rohlík (nebo houska na krutony (idálně den starý)) 1 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na másle orestujte ve velkém hrnci pokrájenou cibuli a přidejte vývar.
- Přiveďte k varu a vložte na růžičky rozdělenou brokolici. Tu vařte ve vývaru jen cca 4 minuty.
- Plamen stáhněte, přidejte 200 ml jogurtu a nastrouhaný sýr a vše řádně rozmixujte tyčovým mixérem.
- Pečivo pokrájejte na kostičky a dejte do trouby péct na cca 10 minut na 170 stupňů.
- Polévku osolte a opepřete podle chuti a podávejte s krutony, čerstvým koprem a zbylým jogurtem.
PRIMA TIP: Věděli jste, že se konzistence jogurtů odvíjí od technologického postupu výroby? Pokud se fermentují přímo v obalu výrobku, jsou husté a pevné. Občas se uvolní i syrovátka. Jestliže jogurty zakysávají až v procesním tanku, mají krémovitější konzistenci. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu akademiekvality.cz.
Lahodný brokolicový krém s jogurtem 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Lahodný brokolicový krém s jogurtem 3 Zdroj: akademiekvality.cz