Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Poctivá čočková polévka

do 30 minut
Poctivá čočková polévka
Poctivá čočková polévka Autor: Češka z Česka
Není nad poctivou domácí polévku – mezi ty nej se řadí, alespoň podle nás, rozhodně čočková! ;)
Reklama

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Čočku nechte přes noc namočenou ve vodě, aby nabobtnala.
  2. V hrnci s nepřilnavým dnem zpěňte na másle cibuli, zaprašte moukou a promíchejte. Přidejte mrkev, brambory, zalijte vodou, přidejte propláchnutou čočku a veškeré koření.
  3. Když jsou uvařené brambory, mrkev i čočka, prolisujte do polévky česnek, aby si zachoval svůj říz a cenné látky.
  4. Pokud chcete, můžete zahustit polévku tím, že ji promixujete tyčovým mixérem.
  5. Tip: Na másle osmažte na kostičky nakrájené houstičky a dejte je na talíř před tím, než budete jíst.
Reklama

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Související témata: Polévky , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama