reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Poctivá čočková polévka
Autor: Češka z Česka Poctivá čočková polévka

Poctivá čočková polévka

Hodnoceno: 155x
Není nad poctivou domácí polévku – mezi ty nej se řadí, alespoň podle nás, rozhodně čočková! ;) Čočka je totiž báječná surovina, kterou můžete snadno proměnit ve výtečná jídla, a právě ta klasická česká "čočkovka" je v našich jídelníčcích absolutní stálicí.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

reklama

Postup

  1. Čočku nechte přes noc namočenou ve vodě, aby nabobtnala.
  2. V hrnci s nepřilnavým dnem zpěňte na másle cibuli, zaprašte moukou a promíchejte. Přidejte mrkev, brambory, zalijte vodou, přidejte propláchnutou čočku a veškeré koření.
  3. Když jsou uvařené brambory, mrkev i čočka, prolisujte do polévky česnek, aby si zachoval svůj říz a cenné látky. Dochuťte promnutou majoránkou.
  4. Pokud chcete, můžete zahustit polévku tím, že ji částečně promixujete tyčovým mixérem.
  5. PRIMA TIP: Na másle osmažte na kostičky nakrájené houstičky a dejte je na talíř před tím, než budete jíst.

Máte rádi polévky z luštěnin? Vyzkoušejte také krémovou hrachovou polévku nebo vynikající a příjemně pikantní fazolovou polévku.

 

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

reklama

reklama