návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Jarní hrášková polévka s mátou

do 30 minut
Jarní hrášková polévka s mátou
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Jarní hrášková polévka s mátou
Krémové polévky příjemně zasytí a můžete podle ročního období přihazovat takovou zeleninu, která zrovna roste. Léto se sice nezadržitelně blíží, ale tuto polévku musíte vyzkoušet :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do rendlíku dejte lžíci másla a trochu olivového oleje, orestujte cibuli, po chvilce přihoďte česnek.
  2. Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte hrášek. Vše provařte asi 5 minut, aby hrášek neztratil svou barvu. Tyčovým mixérem rozmixujte, přilijte smetanu, přidejte zbylé máslo, přihoďte lístky máty, které také rozmixujte.
  3. Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Pokud se polévka zdá hustá, ještě zřeďte trochou vývaru. Pokud chcete mít polévku extra jemnou, je třeba ji ještě přecedit přes hrubší síto, abyste se zbavili slupek, které se úplně nerozmixují.
  4. Servírujte s plátky opečené slaniny, lístky máty a s trochou olivového oleje navrch.
Reklama

Jarní hrášková polévka s mátou 2 Foto: Jarní hrášková polévka s mátou; foto: Tereza Sychrová, FOODLOVER.CZ

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama