Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hrášková polévka s bazalkou a parmazánem
Suroviny (4 porce)
- Hrášek 400 g
- zeleninový vývar 1 l
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- čerstvá bazalka 1 hrst
- parmazán 40 g
- Parmská šunka 4 plátky
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Na olivovém oleji nechte orestovat cibuli s česnekem. Jen lehce, aby se česnek nepřipálil. Přidejte hrášek a hned zalijte vývarem. Ochuťte solí, pepřem a nechte vařit přibližně 10 minut. Mezitím na pánvi dokřupava osmažte plátky parmské šunky. Nakonec přidejte bazalku a parmazán. Polévku nakonec rozmixujte dohladka v blendru nebo za použití tyčového mixéru.
- Zkontrolujte dochucení a můžete podávat.
Hrášková polévka s bazalkou a parmazánem, foto: KitchenStory.cz
KITCHEN STORY
… aneb manželé v kuchyni!
Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.
Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.