Suroviny
- listový špenát (listovy špenát) 250 g
- zeleninový vývar 1 litr
- Smetana 180 ml
- Žloutek 2 ks
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- Zakysaná smetana 4 lžíce
Pesto
- Olivový olej 100 ml
- čerstvé bazalkové listy 50 g
- nastrouhaný sýr Grana Padano 100 g
- piniové oříšky 50 g
- Česnek 2 stroužky
- Sůl
Postup přípravy
- Do vařícího zeleninového vývaru vložte očištěný špenát. Uvařte doměkka. Horkou polévku rozmixujte ponorným mixérem a zahustěte žloutky rozmíchanými ve smetaně.
- Na pesto utlučte v hmoždíři nebo rozmixujte ponorným mixérem všechny uvedené ingredience.
- Po rozdělení do talířů či hlubokých misek ozdobte každou porci lžící zakysané smetany s pestem.