Česká veganská společnost

Brokolicový krém s kokosovým mlékem

Moje hodnocení
2x

Jaro si žádá odlehčení jídelníčku a skvělým tipem, jak zahnat hlad a navíc sníst spoustu vitaminů a vlákniny, jsou zeleninové polévky. V této veganské variantě hraje hlavní roli brokolice, kterou ale doplňují další druhy zeleniny, o výborné dochucení se postará lahůdkové droždí a kokosové mléko.

2 porce
60 minut

Suroviny

  • brokolice (větší brokolice rozebraná na růžičky) 1 ks
  • mrkev (mrkev, nakrájená na kolečka) 1 ks
  • řapíkatý celer (řapíkatý celer, na plátky) 2 řapíky
  • česnek 2 stroužky
  • listový špenát (kadeřávek nebo čerstvý špenát, nahrubo nasekaný) 1 hrnek
  • cibule, nahrubo nakrájená 1 ks
  • zeleninový vývar 2 hrnky
  • řepkový olej 1 lžíce
  • lahůdkové droždí 1 lžíce
  • semínka na ozdobení
  • citronová šťáva
  • kokosové mléko pro zjemnění
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Na řepkovém oleji osmažte nakrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer a zalijte zeleninovým vývarem, vařte 20 minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších 10 minut.
  2. Dochuťte solí, pepřem, lahůdkovým droždím a utřeným česnekem a vmíchejte kadeřávek nebo špenát. Rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
  3. Krém podávejte pokapaný kokosovým mlékem či rostlinnou smetanou a ozdobte nasucho opraženými semínky.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty