Najděte si recept
Na co máte chuť?

Brokolicový krém s kokosovým mlékem
Jaro si žádá odlehčení jídelníčku a skvělým tipem, jak zahnat hlad a navíc sníst spoustu vitaminů a vlákniny, jsou zeleninové polévky. V této veganské variantě hraje hlavní roli brokolice, kterou ale doplňují další druhy zeleniny, o výborné dochucení se postará lahůdkové droždí a kokosové mléko.
do 1 hodiny
2–3 porce
Suroviny (2–3 porce)
- větší brokolice rozebraná na růžičky 1 ks
- mrkev, nakrájená na kolečka 1 ks
- řapíkatý celer, na plátky 2 řapíky
- česnek 2 stroužky
- kadeřávek nebo čerstvý špenát, nahrubo nasekaný 1 hrnek
- cibule, nahrubo nakrájená 1 ks
- zeleninový vývar 2 hrnky
- řepkový olej 1 lžíce
- lahůdkové droždí 1 lžíce
- semínka na ozdobení
- citronová šťáva
- kokosové mléko pro zjemnění
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na řepkovém oleji osmažte nakrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer a zalijte zeleninovým vývarem, vařte 20 minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších 10 minut.
- Dochuťte solí, pepřem, lahůdkovým droždím a utřeným česnekem a vmíchejte kadeřávek nebo špenát. Rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
- Krém podávejte pokapaný kokosovým mlékem či rostlinnou smetanou a ozdobte nasucho opraženými semínky.
PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.