redakce Prima FRESH

Hrášková polévka s řeckým jogurtem a koprem

Moje hodnocení
5x

Mnoho cizinců má dojem, že v řecké kuchyni snad žádné polévky nejsou – ale to je jen letní omyl. V horku se skutečně polévky nepodávají – ale tuhle můžete podávat i v létě, vychlazenou.

4 porce
30 minut
řecká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hrášek rozmixujte s naběračkou vývaru dohladka.
  2. Máslo rozehřejte v pánvi, zaprašte moukou a minutu smažte. Zalijte 250 ml vývaru a za stálého míchání vařte na středním stupni 5 minut. Ochuťte solí a pepřem.
  3. Vmíchejte rozmixovaný hrášek a zbylý vývar a ještě asi 5 minut prohřívejte.
  4. Polévku protřete sítem do čistého hrnce, vmíchejte k ní jogurt a podávejte ji v pokojové teplotě nebo vychlazenou, s krutony a posypanou koprem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty