Hrášková polévka s řeckým jogurtem a koprem
Zdroj: Marek Kučera
Hrášková polévka s řeckým jogurtem a koprem
Zdroj:
Marek Kučera
Mnoho cizinců má dojem, že v řecké kuchyni snad žádné polévky nejsou – ale to je jen letní omyl. V horku se skutečně polévky nepodávají – ale tuhle můžete podávat i v létě, vychlazenou.
Postup přípravy
-
Hrášek rozmixujte s naběračkou vývaru dohladka.
-
Máslo rozehřejte v pánvi, zaprašte moukou a minutu smažte. Zalijte 250 ml vývaru a za stálého míchání vařte na středním stupni 5 minut. Ochuťte solí a pepřem.
-
Vmíchejte rozmixovaný hrášek a zbylý vývar a ještě asi 5 minut prohřívejte.
-
Polévku protřete sítem do čistého hrnce, vmíchejte k ní jogurt a podávejte ji v pokojové teplotě nebo vychlazenou, s krutony a posypanou koprem.
Hrášková polévka s řeckým jogurtem a koprem 2
Zdroj: Marek Kučera
Hrášková polévka s řeckým jogurtem a koprem 2
Zdroj:
Marek Kučera