Suroviny
- rýže (japonská lepkavá rýže) 1 hrnek
- kuřecí vývar 1/3 hrnku
- cukr krupice 1 lžička
- sójová omáčka 1 lžíce
- rostlinný olej 2 lžíce
- cibule (nakrájená na plátky) 1/2 ks
- kuřecí stehno (maso z vykostěných kuřecích stehen bez kůže, nakrájené na slabé plátky) 200 g
- vejce (lehce ušlehaná) 3 ks
- chilli (chilli vločky k podávaní (není nutné))
Postup přípravy
- Rýži uvařte podle návodu na obalu a udržujte ji teplou. Těsně před podáváním ji pak rozdělte do dvou misek.
- V misce promíchejte vývar, cukr a sójovou omáčku.
- V pánvičce rozehřejte polovinu oleje při středně vysoké teplotě. Přidejte polovinu cibule a za promíchávání smažte asi 2 minuty. Vsypte polovinu plátků masa, promíchávejte a smažte 3 až 4 minuty. Vlijte polovinu ochuceného vývaru a nechte vše asi 1 minutu probublávat. Zakapejte polovinou rozšlehaných vajec a povařte asi 2 minuty, až se vejce usadí.
- Směs přesuňte do jedné misky s rýží a postup zopakujte se zbylými surovinami. Před podáváním posypte cibulkou a chilli vločkami.
PRIMA TIP: Pokud chcete být autentičtí, poohlédněte se po japonské pikantní chilli směsi Šičimi tógaraši, známé také jako směs sedmi vůní. Chilli je v ní významnou složkou, ale v její výjimečné elegantní vonné kompozici hrají roli například i mořské řasy, mák a pomerančová kůra.