Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Špenátový krém s uzeným lososem

4 porce
do 30 minut
Špenátový krém s uzeným lososem
Špenátový krém s uzeným lososem Autor: FOODLOVER.CZ
Špenát a losos k sobě prostě patří, o tom není pochyb. A ke špenátovému krému se perfektně hodí losos uzený, který dodá polévce ten pravý šmrnc.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Cibulku nakrájejte najemno, zpěňte v hrnci na másle a oleji, zaprašte 2 lžícemi mouky a chvíli opékejte.
  2. Jíšku zalévejte vařícím vývarem a vše míchejte metličkou (pozor, prská to). Malý trik na jíšku, který se vymyká všem návodům jíška musí být hodně rozpálená a vývar úplně vařící, když jím zaléváte jíšku, vše míchejte metličkou, jen je třeba dát pozor, aby se člověk nespálil, jinak je to ale osvědčená metoda, aby se neudělaly v polévce/omáčce hrudky.
  3. Do vývaru přidejte špenát a vaříte cca 20 minut. Potom polévku ponorným mixérem rozmixujte, vraťte na sporák, osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem a zjemněte smetanou. Podle toho, jak se zdá polévka hustá, přilijte buď jen smetanu, nebo smetanu rozkvedlanou se zbylou lžící mouky, která polévku ještě zahustí. Potom ještě cca 510 minut polévku provařte, podle toho, zda jste do smetany přidali mouku, nebo ne.
  4. Podávejte s tousty a lososem. 
Reklama

Špenátový krém s uzeným lososem  Foto: FOODLOVER.CZ

Špenátový krém s uzeným lososem. Foto: FOODLOVER.CZ

 

FoodloverKdo je Foodlover.cz ?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama