Hrášková polévka s kešu ořechy

Moje hodnocení
4x

Úžasná, naprosto luxusní kombinace chutí, vůní i textury – ten sáček s mraženým hráškem a hrstka dalších běžných surovin vůbec nemohly tušit, jak slavně skončí!

4 porce
30 minut

Suroviny

  • mražený hrášek (nebo 300 g vyloupaného čerstvého zeleného hrášku) 1 sáček
  • kešu ořechy nepražené 1 hrst
  • středně velká cibule, nakrájená 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • olivový olej 1 lžíce
  • drůbeží vývar nebo voda 1 litr
  • sůl
  • mletý i čerstvě drcený černý pepř
  • paprikové vločky
  • případně trocha (rostlinné) smetany na ozdobu

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej a smažte na něm stroužky česneku, až budou zlatohnědé. Přidejte cibuli, kešu ořechy a smažte ještě 2 až 3 minuty na středním stupni.
  2. Přidejte hrášek, mletý pepř a promíchávejte asi 2 minuty, vlijte vývar nebo vodu, osolte a vařte asi 8 minut, až hrášek změkne.
  3. Nechte trochu vychladnout, pak polévku rozmixujte. Znovu ji uveďte do varu a pak stáhněte z plotýnky. Před podáváním ji poprašte drceným pepřem, paprikovými vločkami a případně ozdobte trochou smetany.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty