Hrášková polévka s kešu ořechy
Zdroj: Marek Kučera
Hrášková polévka s kešu ořechy
Zdroj:
Marek Kučera
Úžasná, naprosto luxusní kombinace chutí, vůní i textury – ten sáček s mraženým hráškem a hrstka dalších běžných surovin vůbec nemohly tušit, jak slavně skončí!
Suroviny
-
mražený hrášek
(mražený hrášek (nebo 300 g vyloupaného čerstvého zeleného hrášku))
1 sáček
-
kešu
(kešu ořechy nepražené)
1 hrst
-
cibule
(středně velká cibule, nakrájená)
1 ks
-
česnek
2 stroužky
-
olivový olej
1 lžíce
-
drůbeží vývar
(drůbeží vývar nebo voda)
1 litr
-
vločky
(paprikové vločky)
-
smetana
(případně trocha (rostlinné) smetany na ozdobu)
-
sůl
-
černý pepř
(mletý i čerstvě drcený )
Postup přípravy
-
V hrnci rozehřejte olej a smažte na něm stroužky česneku, až budou zlatohnědé. Přidejte cibuli, kešu ořechy a smažte ještě 2 až 3 minuty na středním stupni.
-
Přidejte hrášek, mletý pepř a promíchávejte asi 2 minuty, vlijte vývar nebo vodu, osolte a vařte asi 8 minut, až hrášek změkne.
-
Nechte trochu vychladnout, pak polévku rozmixujte. Znovu ji uveďte do varu a pak stáhněte z plotýnky. Před podáváním ji poprašte drceným pepřem, paprikovými vločkami a případně ozdobte trochou smetany.
Hrášková polévka s kešu ořechy 2
Zdroj: Marek Kučera
Hrášková polévka s kešu ořechy 2
Zdroj:
Marek Kučera