Suroviny
- zeleninový vývar
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- celer kousek
- máslo 3 lžíce
- dětská krupička 1 hrst
- vejce 1 ks
- hladkolistá petržel
- sůl
Postup přípravy
- Do misky nastrouhejte zeleninu.
- Do hrnce s nepřilnavým dnem dejte máslo a nastrouhanou zeleninu. Osolte a nechte asi 3 minuty dusit pod pokličkou, dokud zelenina lehce nepovolí.
- Zeleninový vývar nalijte do hrnce k zelenině, nechte projít varem a zasypte hrstí krupičky.
- Do čerstvě uvařené polévky přidejte rozšlehané vejce a promíchejte. Vejce horkem dojde.
- Servírujte s čerstvou petrželkou.
Do milionové polévky můžete přidat navíc jednoduché kapání podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduché kapání do polévky z vajíčka a mouky