Najděte si recept
Na co máte chuť?

Milionová polévka z kořenové zeleninou s vejcem a krupičkou
Proč se tato polévka jmenuje milionová? Je naprosto perfektní a ve finále spíš k nezaplacení. Uvařenou ji máte velice rychle, z pár surovin a bez obtíží.
do 30 minut
2–4 porce
Suroviny (2–4 porce)
- zeleninový vývar
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- kousek celeru
- máslo 3 lžíce
- dětská krupička 1 hrst
- vejce 1 ks
- sůl
- čerstvá petrželka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do misky nastrouhejte zeleninu.
- Do hrnce s nepřilnavým dnem dejte máslo a nastrouhanou zeleninu. Osolte a nechte asi 3 minuty dusit pod pokličkou, dokud zelenina lehce nepovolí.
- Zeleninový vývar nalijte do hrnce k zelenině, nechte projít varem a zasypte hrstí krupičky.
- Do čerstvě uvařené polévky přidejte rozšlehané vejce a promíchejte. Vejce horkem dojde.
- Servírujte s čerstvou petrželkou.
Češka z Česka
Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.
Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
• facebook @ceskazceska.cz
• Instagram @ceskazceska.cz