Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Brokolicovo-špenátová polévka

4 porce
do 30 minut
Brokolicovo-špenátová polévka
Brokolicovo-špenátová polévka Autor: Kublanka.cz
Jelikož je brokolice stále v některých kruzích nepopulární zelenina, chtěli jsme připomenout všechny její kladné vlastnosti. Není jich málo, ba naopak, zasloužila by si dokonce vlastní knihu. My však považujeme za nejdůležitější vysoký obsah hořčíku, který má velmi pozitivní vliv na nervový systém.
Reklama

Většina rodičů jistě chápe, proč je to pro nás tak zásadní informace, a pro ty ostatní máme takový malý pokus, či trénink. Postavte kámen uprostřed neuklizené místnosti a zkuste ho donutit slovem, ať si uklidí svůj pokoj. Myslím, že brzo budete fanoušci brokolice jako my.

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ve středně velkém hrnci rozpalte na mírném ohni 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli, plátky česneku, jemně osolte a nechte za stálého míchání zesklovatět.
  3. Podlijte vývarem, přidejte na kostičky nakrájenou bramboru, košťál a 2/3 růžiček brokolice. Za občasného míchání nechte vařit na mírném ohni do změknutí. Na závěr přidejte čerstvý špenát, který nechte pouze zavadnout.
  4. Mezitím zbylé růžičky brokolice promíchejte s 1 lžíci olivového oleje, osolte, opepřete, rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby. Chléb zbavte kůrky, natrhejte ho na menší kousky, promíchejte s 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a po 10 minutách ho přidejte k brokolici. Pečte dokřupava a dozlatova (5–10 minut).
  5. Hotovou polévku rozmixujte dohladka, dochuťte solí, pepřem, několika kapkami citronové šťávy a ihned podávejte s růžičkami pečené brokolice, křupavými krutony a najemno nasekanou pažitkou.
Reklama

Kublanka vaří doma

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Kublanka medailonek Foto: Kublanka vaří doma, Foto: Copyright © 2017 Euromedia Group, a.s. a Yuliya Navitskaya

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama