návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

S Klárou v kuchyni: Bylinková kulajda

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 30 minut
S Klárou v kuchyni: Bylinková kulajda
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni S Klárou v kuchyni: Bylinková kulajda
Zkuste během jara klasickou kulajdu doplnit velkou porcí zeleného lupení. Kromě klasického kopru přidejte medvědí česnek a voňavý libeček.

Suroviny (4–6 porce)

Postup

  1. Do malé misky dejte sušené houby a zalijte je vroucí vodou. Nechte stát asi 15 minut.
  2. Mezitím v hrnci na oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo. Po chvíli přidejte mrkev nakrájenou na půlkolečka, hlívu na proužky a nasekaný česnek.
  3. Zarestujte, až zelenina lehce změkne a poté zasypte hladkou moukou. Za stálého míchání mouku trochu orestujte a poté zalijte hrnkem chladné vody. Rozšlehejte metličkou, přidejte sušené houby i s nálevem, brambory nakrájené na menší kostky, bobkové listy a zalijte 1,2 litrem horké vody. Osolte, opepřete, dejte špetku muškátového květu a na mírném ohni vařte pod pokličkou 10 minut.
  4. Poté přihoďte do polévky růžičkové kapustičky nakrájené na čtvrtky a přilijte šlehačku. Vařte 3 minuty.
  5. Poté dochuťte solí, cukrem a octem tak, aby byla chuť příjemně sladkokyselá. Do polévky něžně vyklepněte vejce a vařte bez míchání 3 minuty.
  6. Nakonec jemně vmíchejte nasekaný kopr, medvědí česnek a libeček.

PRIMA TIP: Tento způsob s vejci zavařenými přímo v polévce je trikem, jak si ulehčit práci a nádobí. Pokud chcete, aby polévka vypadala lépe a profesionálně, uvařte ztracená vejce zvlášť.

S Klárou v kuchyni: Bylinková kulajda
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni S Klárou v kuchyni: Bylinková kulajda

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

Související témata: kulajda , houby , Polévky , Česká kuchyně