Regionální potravina

Krémová špenátová polévka se zastřeným vejcem

Moje hodnocení
3x

Máte slabost pro neodolatelnou vůni špenátu a česneku? Když ještě přidáte zeleninový vývar, cibuli, bílé víno, smetanu a vejce, hnedle se můžete těšit na dokonale vyváženou polévku. Zvládne ji uvařit také kuchař začátečník. I ten ale může perfektně vybrat základní surovinu, tedy špenát.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na másle zpěňte cibulku a česnek nakrájený na kostičky. Přidejte nasekaný špenát, který jste předem rozmrazili a vymačkali z něj vodu. Přidejte víno a nechte ho zredukovat na polovinu. Zalijte vývarem a nechte vařit 10 minut.
  2. Polévku dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem a důkladně promixujte. Ke konci mixovaní přidejte zbytek másla na zjemnění.
  3. V jiném hrnci zavařte vodu s trochou octa. Udělejte vodní vír, do kterého vyklepněte vajíčko. Vařte cca 3 minuty. Žloutek musí být tekutý.
  4. Polévku můžete vylepšit na másle opečenými kostičkami z housky.

PRIMA TIP: V roce 2019 se stal vítězem Regionální potraviny ve Středočeském kraji špenát listový – sekaný od AGRO Jesenice u Prahy a. s. V čem je tak jedinečný? Kromě toho, že je opravdu kvalitní, pochází jen od českých dodavatelů. Aby si uchoval nejlepší vlastnosti, zpracovává se ihned po sklizni.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty