Regionální potravina

Krémová špenátová polévka se zastřeným vejcem

Moje hodnocení
24x

Máte slabost pro neodolatelnou vůni špenátu a česneku? Když ještě přidáte zeleninový vývar, cibuli, bílé víno, smetanu a vejce, hnedle se můžete těšit na dokonale vyváženou polévku. Zvládne ji uvařit také kuchař začátečník. I ten ale může perfektně vybrat základní surovinu, tedy špenát.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na másle zpěňte cibulku a česnek nakrájený na kostičky. Přidejte nasekaný špenát, který jste předem rozmrazili a vymačkali z něj vodu. Přidejte víno a nechte ho zredukovat na polovinu. Zalijte vývarem a nechte vařit 10 minut.
  2. Polévku dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem a důkladně promixujte. Ke konci mixovaní přidejte zbytek másla na zjemnění.
  3. V jiném hrnci zavařte vodu s trochou octa. Udělejte vodní vír, do kterého vyklepněte vajíčko. Vařte cca 3 minuty. Žloutek musí být tekutý.
  4. Polévku můžete vylepšit na másle opečenými kostičkami z housky.

PRIMA TIP: V roce 2019 se stal vítězem Regionální potraviny ve Středočeském kraji špenát listový – sekaný od AGRO Jesenice u Prahy a. s. V čem je tak jedinečný? Kromě toho, že je opravdu kvalitní, pochází jen od českých dodavatelů. Aby si uchoval nejlepší vlastnosti, zpracovává se ihned po sklizni.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů