návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mandlová brokolicová polévka

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Mandlová brokolicová polévka
Autor: Zeleninová kuchařka Mandlová brokolicová polévka
Originální nápad využití mandlí naslano. Krémovou polévku zahustí a vytvoří neobvyklou chuťovou hloubku. Zároveň zasytí a dodají tělu potřebnou vlákninu, draslík, hořčík nebo vápník. Kdo by odolal tolik zdravému a dobrému v jedné misce?

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...

Postup

  1. Mandle namočte den předem do vody. Slijte je, zalijte vroucí vodou, nechte 10 minut odstát a snadno je oloupejte. Osušte je a nasucho je orestujte v pánvi.
  2. Cibuli nakrájejte nahrubo a opečte ji na rozehřátém oleji v hrnci doměkka. Česnek nakrájejte na plátky a společně se saturejkou ho přidejte k cibuli. Restujte 2 minuty a zalijte 2 l vody. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky, vsypte do vody, osolte a uvařte doměkka.
  3. Mezitím opláchněte brokolici, odkrojte pár zelených růžiček a ponechte je stranou, zbylou část brokolice nakrájejte nahrubo do polévky a uvařte doměkka.
  4. Přisypte 2/3 mandlí a odložené růžičky brokolice, zastříkněte limetovou šťávou, opepřete a povařte 4 minuty. Odstavte, rozmixujte na hladký krém a ozdobte zbylými nasekanými mandlemi.

PRIMA TIP: Polévku můžete dozdobit výhonky či klíčky, barevným pepřem nebo krutony.

Mandlová brokolicová polévka  Foto: Mandlová brokolicová polévka; foto: Zeleninová kuchařka

Zeleninová kuchařka Foto:

Zeleninová kuchařka

Z farmy přímo na váš stůl

Petr Klíma

Šéfkuchař dejvické veganské restaurace Country Life sestavil kuchařku výhradně z rostlinných surovin vypěstovaných v Čechách. Bezmála sto výtečných lehkých a samozřejmě zdravých receptů doplňuje výletem na farmu a ukázkou pěstování a zpracování jednotlivých surovin. Kniha je rozdělena do kapitol podle sezony, čímž se stává skvělým průvodcem vaření z farmářských bedýnek nebo z nákupu na farmářském trhu. Petr Klíma umně kombinuje zeleninu, obiloviny a luštěniny a přirozeně tak v pokrmech omezuje lepek a cukr. Všechny recepty jsou veganské, nepoužívají tedy ani mléko ani vejce. Pokud hledáte inspiraci, jak začít vařit zdravěji a chutně, právě jste ji našli.

Vydává Smart Press.