Káva není jen nápoj, ale i úžasná ingredience do sladkých a někdy i slaných receptů. Pokud i vy patříte mezi kávomily, máme pro vás několik skvělých receptů na kávové dorty, zmrzliny a další lahůdky, které potěší vaše chuťové pohárky. U jednoho otestování určitě jen tak nezůstane!
Kávový výběr: Recepty na dorty, moučníky a další dobroty pro každého milovníka kávy
Kromě všeho sladkého jsme pro vás vytáhli i jeden recept k hlavnímu jídlu, a to kávovou omáčku. Něco takového by měl každý milovník kávy a masa vyzkoušet alespoň jednou za život. Intenzivní chuť a hedvábná textura kávové omáčky skvěle doprovodí hovězí maso připravené na grilu.
Co může být lepší než kombinace kávy a čokolády? Takové dorty mají intenzivní chuť, které jen tak neodoláte. Skvělé pro všechny příležitosti, kdy chcete ohromit hosty nebo si dopřát něco opravdu luxusního k odpolední kávě. Dnes můžete vybírat z cheesecaku, ořechovo-kávového dortu nebo sáhnout po oblíbené kombinaci s mascarpone.
Káva jako taková je jasná, ale co třeba nápoj vyloženě s kávovou pěnou? Nalákali jsme vás? Během chladných měsíců to asi nebude volba číslo jedna, ale uložte si recept na jaro. Jakmile vyleze sluníčko, určitě na něj dostanete chuť!
V tomto videoreceptu sice kávu nenajdete, ale samotný výsledek jako kávové zrno vypadá!
Kompletní recept najdete ZDE: Marcipánová kávová zrna
To stejné platí pro zmrzlinu – i když určitě se tu najdou tací, kteří si s radostí dopřejí kopeček zmrzlinového poháru i v zimě. Oblíbené gelato můžete doplnit o sušenku, případně vyzkoušet i kávové pěny nebo krémy.
Kdo má rád kávové nápoje, může určitě mrknout na výběr čtyř nevšedních tipů, které jsme si pro vás připravili. Čeká na vás kombinace s tonikem, martini nebo kokosovým sirupem.
Pokud jste fanoušky moučníků ve formě řezů, určitě si přidejte na seznam tyto dánské řezy Fragilité. V Dánsku se začaly péct na začátku dvacátého století, kdy bylo v módě všechno francouzské. Jedná se o bílkový dezert, takže jsou krásně křehké. Skvělé navíc je, že se dají různě variovat: místo mletých ořechů můžete použít mandle a krém se místo kávy dá ochutit třeba kakaem anebo vanilkou a lesním ovocem.
A samozřejmě nesmí chybět videorecept na tuto italskou klasiku s vůní kávy
Kompletní recept najdete ZDE: Tiramisu
Nicméně jen u klasiky ale nezůstaneme, můžete zkusit i další variace, jako třeba podzimní, s citronem, servírované do skleničky nebo s pečeným korpusem. Záleží jen na vás!
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima