Na kávový sirup
- Cukr 3–4 lžíce
- silná horká káva 1 hrnek
- brandy nebo whisky (nemusí být) 1–2 lžíce
Na ostatní
- vanilková zmrzlina 2 l
- cukrářské píškoty 1 balení
Při servírování
- mražené ovoce
Postup přípravy
- Dortovou formu vyložte potravinářskou fólií.
- Kávový sirup: Rozpusťte v kávě cukr. Vmíchejte brandy nebo whisky (pokud použijete alkohol).
- Nechte zmrzlinu trochu změknout.
- Polovinu piškotů namočte v kávovém sirupu a naaranžujte na dno vyložené formy. Navrch rozprostřete polovinu zmrzliny.
- Zopakujte to s zbývajícími piškoty a zmrzlinou.
- Přikryjte fólií a dejte zmrazit.
- Před podáváním vyndejte moučník z mrazáku, odstraňte fólii a nechte trochu povolit. Ozdobte ovocem a nakrájený podávejte.