Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Koláč s mascarpone a kávovým krémem

1 koláč porce
do 1,5 hodiny
Koláč s mascarpone a kávovým krémem
Koláč s mascarpone a kávovým krémem Autor: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka
Další oslava chuti čokolády a smetany, spojení, které už nemůže být dokonalejší. Koláč působí velice efektně, ale zdobení je opravdu dost snadné.
Reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Korpus:

Na potření:

Reklama

Postup

  1. Na krém dejte čokoládu do ohnivzdorné misky. V kastrůlku uveďte do varu smetanu s mletou kávou a jakmile bude horká, přes jemné sítko ji přelijte přes čokoládu. Nechte 2 minuty stát, pak prošlehejte dohladka. Nechte asi 30 až 40 minut dojít do pokojové teploty, občas promíchejte.
  2. Na korpus prosejte mouku, sůl a kakao do mísy. V jiné míse ušlehejte nejlépe elektrickými metlami máslo s cukrem do světlé nadýchané pěny (trvá to asi 4 minuty). Zašlehejte žloutek a vanilku, seškrabujte směs ze stěny mísy. Snižte rychlost metel a k máslu ve třech dávkách zašlehejte moučnou směs střídavě s čokoládovou. Těsto vytvarujte jako obdélník, zabalte ho do fólie a dejte asi na 1 hodinu do ledničky.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru lehce poprášenými moukou na výšku asi 3 mm a vyložte jím formu. Okraje začistěte. Po dně těsto propíchejte vidličkou a i s formou dejte do ledničky nebo do mrazáku, až těsto zcela ztuhne. Pak ho pečte asi 30 minut, až bude vypadat suché. Nechte korpus na mřížce zcela vychladnout, pak ho vyjměte z formy.
  4. Elektrickými metlami šlehejte 6 až 7 minut vychladlý krém, až se budou tvořit měkké špičky. Do korpusu naneste mascarpone a rozetřete ho stěrkou. Navrch nastříkejte růžičky krému, nejlépe cukrářským sáčkem s hvězdicovou špičkou, ale pokud ho nemáte, naneste krém prostě lžící a povytahujte ho do špiček nebo vlnek.
Reklama

Koláč s mascarpone a kávovým krémem  Foto:

Koláč s mascarpone a kávovým krémem, foto: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka

Moje sladká kuchařka

76 originálních receptů pro radost z pečení

Moje sladká kuchařka Foto:

Sedmdesát šest receptů, sedmdesát šest originálů. V této knize, první z edice Prima Fresh, najdete také předpisy na klasické cukroví, dorty, koláče či nepečené dezerty, ale každý z nich má něco navíc. Malý detail v postupu, vtipné zdobení, použití méně obvyklé suroviny. Maličkosti, ale pro výsledek mohou znamenat velký rozdíl (to je ostatně i krédo Prima Fresh).

Knížka, která je rozdělena do šesti kapitol, vám ale přináší i celou řadu úplně nových a často velmi neobvyklých receptů. Tato knížka je však zároveň pojata jako praktický manuál, ve kterém nechybí ani recepty na základní těsta, krémy a polevy. Navíc je zde prostor i pro vaše vlastní recepty, varianty a nápady.

Abychom vám pečení co nejvíc usnadnili, uvádíme recepty v klasických mírách a vahách a zároveň ve stále oblíbenějším „hrníčkovém“ modu.

Udělejte si radost, překvapte sebe i své blízké a přátele něčím neotřelým.

Vždyť život má být sladký!

Další ukázkové recepty z naší první kuchařky najdete také v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Vánoční hostina s Prima FRESH

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama