Suroviny
- vejce 2 ks
- mascarpone 250 g
- cukr krupice 2 lžíce
- sůl špetka
- espresso 150 ml
- cukrářské piškoty
- kakao
Postup přípravy
- V hlubokém talíři si připravte 150 ml kávy, nechte ji vychladnout a přidejte do ní amaretto.
- Oddělte bílky od žloutků. Bílky s trošičkou soli vyšlehejte v tuhý sníh. V jiné míse vyšlehejte žloutky s krupicovým cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně jemně zašlehejte mascarpone. Nakonec do krému lžící vmíchejte bílkový sníh.
- Na dno skleniček vlijte vrstvu krému. Dlouhé cukrářské piškoty krátce ponořte do kávy, tak aby se příliš nerozmočily a naklaďte je na vrstvu krému. Na piškoty nalijte zbylý krém a povrch posypte kakaem.