Suroviny
- kukuřičný škrob 1 lžička
- instantní káva 1 lžíce
- kakao (+ na posypání) 1 lžíce
- čokoláda (nakrájená na malé kousky) 120 g
- bílek (při pokojové teplotě) 6 ks
- cukr 250 g
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 160 °C. Do mísy dejte škrob, kávu, kakao a čokoládu.
- Do suché, dobře odmaštěné nádoby dejte bílky a šlehejte, dokud netvoří pevnou špičku. Přidejte cukr a mixujte, dokud není směs hustá a lesklá.
- Přidejte suché ingredience a velkou vařečkou rozmíchejte (stačí párkrát jemně míchnout).
- Pomocí lžíce nanášejte na pečicí papír. Pečte asi 45 minut nebo dokud pusinky nejsou pevné. Troubu vypněte a pusinky v ní nechte vychladnout. Podávejte posypané kakaovým práškem.