Náplň
- krémový sýr (nebo mascarpone) 700 g
- cukr krupice 180 g
- vejce 3 ks
- hladká mouka 2 lžíce
- smetana ke šlehání (35%) 100 ml
- cukrářské piškoty 12 ks
- espresso (uvařené) 200 ml
Poleva
- moučkový cukr 150 g
- espresso (uvařené) 3–4 lžíce
Vrchní vrstva
- mascarpone 180 g
- moučkový cukr 90 g
- kakao (holandského typu, na poprášení)
Postup přípravy
- Dortovou rozevírací formu vyložte pečicím papírem. Krémový sýr vyšlehejte s cukrem dohladka a postupně zašlehejte jedno vejce po druhém. Přidejte mouku a smetanu a šlehejte dohladka. Třetinu náplně vlijte do připravené formy.
- Troubu předehřejte na 180 °C na horní a spodní pečení. Cukrářské piškoty namáčejte do kávy a skládejte je vedle sebe na náplň. Nalijte na ně zbylou náplň a rozetřete ji tak, aby byly piškoty zcela zakryté. Pečte 45 minut. Pak vytáhněte a nechte zchladnout.
- Na polevu promíchejte cukr s espressem. Hustou, hladkou polevou potřete vršek dortu.
- Mascarpone ušlehejte s cukrem. Krém dejte do cukrářského sáčku a pomocí hladké špičky naneste na kávovou polevu. Před podáváním poprašte kakaem.
Připravte tradiční italské tiramisu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Tradiční italské tiramisu s mascarpone
Inspirujte se dalšími originálními recepty na cheesecake