Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kávový krém

4-6 porce
do 1 hodiny
Kávový krém
Kávový krém Autor: isifa.com
Dáváte si po obědě dezert s kafíčkem? Zkuste to tentokrát dva v jednom :) Delikátní krémová pěna nejlépe vynikne v šálcích na espresso.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 150°C, u plynové trouby na stupeň 2.
  2. Do hrnce nalijte mléko a double cream a uveďte do varu.
  3. Žloutky v misce lehce našlehejte. Nalijte je do vařící krémové směsi s mlékem a hned začněte směs šlehat tak, aby se žloutky nemohly uvařit. Přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Rozpusťte kávové granule ve dvou lžících vařící vody a přilijte do krémové směsi.
  4. Krémovou směs propasírujte přes síto do džbánku a přelijte je kávových šálků.
  5. Šálky vložte do hlubšího pekáčku a do něj nalijte vařící vodu, aby dosahovala asi do půlky šálků. Vložte do trouby a pečte asi 45 – 60 minut, dokud nebude krém měkký a tuhý tak akorát. Potom pekáč vyjměte z trouby a šálky vyjměte z vody.
  6. Když šálky vystydnou, dejte je do ledničky. Podávejte vychlazené a poprášené kakaovým práškem.
Reklama

Kávový krém Foto: isifa.com

Kávový krém, Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama