Čokoládovo-kávový cheesecake

Moje hodnocení
1x

Tento čoko-kávový cheesecake si rozhodně získal naše srdce, a proto ho musíte vyzkoušet i vy. Kombinace čokolády a kávy je velmi lahodná a jakmile ji jednou ochutnáte, už nebudete chtít jinak.

10 porcí
45 minut

Korpus:

  • oříšky (pekany, vlašské, lískové, kešu) 60 g
  • piškoty (nebo sušenky) 50 g

Krém:

Postup přípravy:

  1. Ve food procesoru rozemelte společně ořechy a piškoty/sušenky do podoby drolivé hmoty. Melte směs trošku déle, aby se ořechy zahřály a pustily část svého tuku, který podrží vše pohromadě.
  2. Dno dortové formy (nejlépe o průměru 18–20 cm) vyložte pečicím papírem. Na dno pomocí prstů rovnoměrně namačkejte hmotu z ořechů a piškotů. Pečte asi 10 minut na 180 °C – vyndejte ven, jakmile jsou okraje zlatavé. Nechte zcela vychladnout.
  3. Krém: Všechny ingredience vyndejte alespoň 2 hodiny předem z lednice, aby získaly pokojovou teplotu. Čokoládu rozpusťte na vodní lázni, odložte stranou a nechte zchladnout – během chladnutí ji občas promíchejte.
  4. Dále uvařte silné espresso – také jej nechejte vychladnout. Ve větší míse společně vyšlehejte krémový sýr, mascarpone a ricottu/tvaroh. Nastrouhejte banán, přisypte moučkový cukr a opět zašlehejte.
  5. Dále postupně ke směsi vmíchejte zchladlé espresso. Směs rozdělte na 2 části. Jednu část nechte pouze kávovou. Do druhé části vmíchejte vychladlou čokoládu.
  6. Čokoládová část je těžší, proto ji na korpus vrstvěte jako první. Na ni naneste kávovou vrstvu. Dejte vychladit do lednice alespoň na 12 h, nejlépe přes noc.
  7. Po vychlazení a vytažení z lednice obkružte cheesecake dokola teplým nožem – nahřejte jej pod horkou tekoucí vodou a otřete. Zdobit můžete karamelizovanými kávovými zrny, ořechy a čokoládou.

Videorecept na cheesecake, který byste rozhodně měli vyzkoušet:

Kompletní recept najdete ZDE

A tím nekončíme, další cheesecaky jsou tu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mamachef

Mamachef Mamachef

Hledáte pestré, originální a do detailu promyšlené recepty? Martina Hladjuk alias Mamachef přichází s výběrem svých nejlepších jídel, a navíc vám poradí, jak pokrmy efektně servírovat. Pod vedením známé food blogerky a bývalé účastnice prestižní soutěže MasterChef připravíte drobné předkrmy, lahodné polévky, vydatné hlavní chody i hříšně dobré dezerty. Osvojte si působivé recepty, které potěší nejen chuťové buňky, ale i objektiv každého fotoaparátu.

Více na www.mamachef.cz


Přečtěte si také

Recepty