Těsto
- instatní káva 5 g
- voda (horká, na rozpuštění kávy) 5 ml
- máslo (změklé) 85 g
- moučkový cukr 85 g
- vejce 1 ks
- sůl 1 g
- vanilka (vanilka) 1 g
- hladká mouka 170 g
- kypřicí prášek do pečiva 3 g
Krém
- instantní káva 8 g
- voda (horká) 5 ml
- máslo (změklé) 100 g
- moučkový cukr 150 g
Poleva
- bílá čokoláda 150 g
Postup přípravy
- Kávu zalijte horkou vodou. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do hladké pěny. Zašlehejte do ní vejce, sůl, vanilku a rozpuštěnou kávu. Vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a vypracujte hladké těsto.
- Plechy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a v rozestupech stříkejte na připravené plechy pusinky. Pečte v předehřáté troubě zhruba 10 minut.
- Na krém zalijte kávu horkou vodou. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny a zašlehejte do ní kávu.
- Hotovým krémem slepujte dvě vychladlé pusinky k sobě. Uložte je do lednice.
- Bílou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Namočte do ní poloviny pusinek a nechte ji ztuhnout.
Vyzkoušejte křehké sněhové pusinky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Neprůstřelný recept na křehké sněhové pusinky z bílků